Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/04/2012
Arhiva Zile si Nopti

Cheese Cake de vis la Kopel’s

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cheese Cake de vis la Kopel’s Share Cheese Cake de vis la Kopel’s


[![](/uploads/16046/16046.jpg)](http://ro.hit.gemius.pl/hitredir/id=..6Q1Lhko51_3OlJnirUCNTI73wBQQLKCW_2gH5sC5X.G7/fastid=2377900603271727188/stparam=phmkemjlvj/url=http://www.mercedes-benz.ro/content/romania/mpc/mpc_romania_website/rong/home_mpc/passengercars/home/new_cars/models/b-class/w246/advice_sales/finance_b_class.html?csref=_dsp_zilesinopti_adw:kw13-12:095dobanda)

Hotărâtă. Clară. Sinceră. Remarcabilă. Cam aşa e această prăjitură simplă, un **cheese cake** pe care l-am descoperit de curând şi de la care nu-mi pot lua gândul. Am gustat deserturi cu brânză în multe locuri, dar nicăieri n-am primit cu atâta eleganţă ceea ce nici măcar nu ştiam că-mi doresc de la un dulce: un cheese cake simplu, fără cusur şi fără pretenţii exagerate, un desert cu brânză în care rolul principal să-l joace brânza, nu sosurile de deasupra, decorurile alambicate sau blatul parfumat cu esenţe extravagante.

Cheese cake-ul în trei straturi al lui Viorel Copolovici, bucătar şi proprietar al restaurantului **Kopel’s**, este fix cum trebuie să fie. Blatul din biscuiţi şi unt stă discret la locul lui, sub un strat serios de cremă de brânză coaptă la cuptor. Peste el vine stratul de smântână uşoară, coaptă şi ea câteva minute la cuptor. Apoi totul stă la rece peste noapte, să se împrietenească bine straturile între ele. Deasupra curge un sos moderat de dulce, din căpşune sau fructe de pădure.

Înainte de ultima înghiţitură, am aşteptat câteva minute. Pentru că pur şi simplu nu voiam să aflu cum o să mă simt când o să ştiu că s-a terminat.
![](http://ro.hit.gemius.pl/redot.gif?id=..6Q1Lhko51_3OlJnirUCNTI73wBQQLKCW_2gH5sC5X.G7/fastid=2305843009233799252/stparam=sgfebppglo)

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută