Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/04/2012
Arhiva Zile si Nopti

Integrala „Liviu Ciulei”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Integrala „Liviu Ciulei” Share Integrala „Liviu Ciulei”


Liviu Ciulei a marcat cinematografia, teatrul şi lumea culturală românească de-a lungul unei cariere de peste cinci decenii, în general prin îndrăzneala lui artistică.

Într-un program intitulat „Maeştrii filmului românesc“, Cinemateca „Union” prezintă filmul „Erupţia“, din 1957, cu Eva Cristian, Lucia Mara Dabija, Lica Popescu, Jean Bart, Dorin Dron, Ştefan Ciubotăraşu. „În >, secvenţa de început, pe care eu o consider cea mai reuşită, a fost realizată printr-o ritmică muzicală. Urmăream un montaj care să îşi impună filmul său spectatorului, astfel încât să-i creeze senzaţia aproape materială a pustiului pe care eroii filmului erau chemaţi să-l readucă la viaţă.“ (Liviu Ciulei)

În 1989, George Littera scria despre „Erupţia“: „… puternic gust pentru plein-air. Spaţiul este investit cu o funcţie dramatică; departe de a constitui un simplu fundal, peisajul acţionează ca un veritabil personaj în desfăşurarea dramei colective şi a istoriilor individuale“.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută