Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/04/2012
Arhiva Zile si Nopti

Ghid de mers în parc – pentru avansaţi

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Ghid de mers în parc – pentru avansaţi Share Ghid de mers în parc – pentru avansaţi


Trăieşti într-o metropolă? Traficul şi smogul te omoară? Trebuie să rosteşti mai multe mantre când te duci să iei pâine?

Când ajungi în alt oraş, oricare altul decât Capitala, ai impresia că ai ajuns la munte sau că te-ai lăsat de fumat? Atunci este clar… ai nevoie să îţi oxigenezi creierul cu o plimbare prin parc. Dar dacă locuieşti în oraşul cu nume infam care începe cu „B“ şi se termină cu „i“ ai nevoie de un ghid pentru avansaţi. Şi în 90% din cazuri ai nevoie de mijloace de transport în comun.

Varianta simplă este când te duci singur să faci jogging. Îmbrăcat în trening, poţi eventual să atragi privirile doamnelor babe în autobuz. De recomandat este să nu practici varianta de jogging american, cu căştile de iPod în urechi. Nu ştii niciodată când un câine comunitar va dori să te însoţească sau când domnii care udă vegetaţia vor pune furtunul pe tine, din greşeală.

Varianta de mers în parc cu bicicleta presupune aceeaşi atenţie la haitele comunitare, ba chiar mai multă, şi ochii în patru la pietonii ce folosesc banda de biciclişti. Nu te plânge că nu există.

Când mergi în parc cu animalul de companie, depinde dacă este vorba de un patruped mare sau de un patruped mic. Dacă ai un patruped mare, prietenii necuvântători care vor veni să îl întâmpine nu sunt o problemă. Se vor prinde şi singuri cine e şeful. Dacă ai un câine de dimensiunea unei pisici, fie ea şi bine hrănită, trebuie să faci antrenamente de autocontrol (adică să nu fugi urlând şi să îl laşi pe cel mic pradă haitelor) şi să repeţi în linişte mişcarea „Ia potaia de jos şi ţine-o demn în braţe“.

Varianta de mers în parc cu copilul este cea mai grea: îmbraci copilul, te întorci pentru că vrea să facă pipi, plecaţi, te cerţi cu oamenii care nu îţi oferă locul în autobuz, ajungi în parc, te cerţi cu mamele de la locul de joacă. Îţi împiedici copilul să se joace cu un răhăţel de câine găsit în nisip, îţi împiedici copilul să se joace cu un câine, cauţi în disperare o toaletă ecologică, nu găseşti toaletă ecologică, ajungi în disperare acasă cu una bucată copil murdar, îţi juri să pleci din Bucureşti. Plecarea din Bucureşti este, de fapt, o legendă. Se zice că doi sau trei au făcut asta, dar nu se ştie ce a ajuns de ei.

#### 41 de motive să mergi în parc
Bucureştiul este o oază de beton, o junglă urbană, este acasă. Prea puţini locuitori ai săi sunt îndeajuns de norocoşi să le bată frunza parcului în geam. Aşa că, de câte ori vrei să îţi oxigenezi sinapsele, trebuie să iei autobuzul sau tramvaiul.

Linia tramvaiului 41 leagă nu doar un „sfârşitul lumii“ de alt „sfârşitul lumii”, ci leagă şi foarte multe oaze de verdeaţă una de alta. Printre ele se numără Parcul Herăstrău, Parcul „Regina Maria” şi Parcul Moghioroş. Şi poţi oricând să cobori la Piaţa Crângaşi, la McDonald’s, la Cora, la mall, în Giuleşti sau în Ghencea.

Dacă Herăstrăul este unul dintre parcurile cu „P“ ale Bucureştiului, mai micile Moghioroş şi Parcul „Regina Maria“ au nevoie de prezentare. Ai 41 de motive să le vizitezi:

1. Pentru că Moghioroş (Drumul Taberei) este ca Herăstrăul , dar mai mic, şi în loc de hipsteri sunt bătrâni şi familişti.
2. Pentru că iluzia de curăţenie este mai mare în Drumul Taberei decât în Militari.
3. Pentru că Moghioroş şi „Regina Maria“ au pensionari mai puţin snobi, care, dacă faci greşeala să te uiţi în ochii lor îţi povestesc toată viaţa lor, îţi spun cât au pensia şi te întreabă care sunt convingerile tale politice. Să nu răspunzi.
4. Pentru că în „Regina Maria“ se face caravana adopţiilor de animăluţe.
5. Pentru că în Moghioroş şi în „Regina Maria“ poţi să înveţi mai îndeaproape „zece moduri în care se pupă tinerii pe bancă“ sau „zece moduri în care strângi răhăţei de pechinez“.
6. Pentru că lângă Moghioroş vara vine circul.
7. Pentru că „Regina Maria“ e lângă Lacul Morii.

„Pentru că parcul nu e la bloc“ de 34 de ori.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută