Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/04/2012
Arhiva Zile si Nopti

Creaturi şi creaţii din hârtie

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Creaturi şi creaţii din hârtie Share Creaturi şi creaţii din hârtie


[![](/uploads/16046/16046.jpg)](http://ro.hit.gemius.pl/hitredir/id=..6Q1Lhko51_3OlJnirUCNTI73wBQQLKCW_2gH5sC5X.G7/fastid=2377900603271727188/stparam=phmkemjlvj/url=http://www.mercedes-benz.ro/content/romania/mpc/mpc_romania_website/rong/home_mpc/passengercars/home/new_cars/models/b-class/w246/advice_sales/finance_b_class.html?csref=_dsp_zilesinopti_adw:kw13-12:095dobanda)

Vrei să te relaxezi după muncă sau după cursurile de la facultate? Vrei să-ţi ocupi timpul liber cu ceva constructiv? Mai mult decât atât….Vrei să înveţi să transformi o banală bucată de hârtie într-o operă de artă? Ne-am aliat cu cei mai buni, Asociaţia de Origami din România, şi îţi propunem cel mai tare program de ateliere creative din domeniu!

### Începem cu :

#### Modulul 1: Creaturi şi creaţii din hârtie (18 aprilie – 16 mai, ora 17.30 – 19.00)
– Atelier 1 (18 aprilie): “ABC-ul în materie de origami şi simbolul păcii – cocorul ”
– Atelier 2 (25 aprilie): “Animale din hârtie: terrier şi liliac”
– Atelier 3 (2 mai): “Primăvara e anotimpul fluturilor – chiar şi al celor din hârtie”
– Atelier 4 si 5 (9 si 16 mai): “Un şoricel de luat acasă”

#### Mai precis :

Acest modul îşi propune iniţierea participanţilor în universul artei origami, axându-se pe latura sa clasică – o singură foaie de hârtie, fără foarfece, fără lipici. Modelele de învăţare, alese de la nivel simplu spre complex, permit cursanţilor să înveţe cu uşurinţă tehnica plierii hârtiei. Avem încrederea că abilităţile pe care le veţi obţine în urma acestor ateliere, vă vor spori curiozitatea de a încerca cât mai multe şi variate modele de origami, întrucât formele de bază şi îndoiturile principale se regăsesc în majoritatea creaţiilor din hârtie.

#### Modulul 2: Talismane japoneze – bile din hârtie (20 iunie – 18 iulie, ora 17.30 – 19.00)
– Atelier 1 (20 iunie): “Kusudama – model tradiţional”
– Atelier 2 (27 iunie): “Un amalgam de culori – Tornillo”
– Atelier 3 (4 iulie ): “Origami din pentagoane – Ador”
– Atelier 4 si 5 (11 si 18 iulie): “O bilă cât două – de la Oriro la Oriro Compus”

#### Mai precis :

Acest modul îşi propune iniţierea participanţilor în arta împăturirii bilelor de hârtie. Cunoscute sub numele de kusudama, acestea sunt tradiţional japoneze şi poartă rolul de talismane, fiind dăruite cu ocazii speciale: nunţi, nasteri, botezuri. Se oferă şi în cazul în care un membru al familiei se îmbolnăveşte, asa cum chiar numele lor o spune: kusu = medicină, tama = minge, kusudama = bilă medicinală. Se realizează din mai multe piese care apoi sunt asamblate, permiţând fiecăruia să-şi folosească creativitatea şi inventivitatea în alegerea şi aranjarea culorilor.

### Cu cine?

“Ne numim Adina Păun, Andrei Rusu şi Horaţiu Petrescu şi suntem membrii fondatori ai Asociaţiei de Origami România.
Pasiunea noastră pentru origami a început acum 4 ani şi jumătate, fiecare dintre noi descoperind-o într-un mod individual. Această artă ne-a adus împreună, deşi domeniile de activitate în care profesăm sunt total diferite şi chiar fără legătură cu domeniul artistic în sine: Andrei este pilot, Horaţiu este inginer IT, iar Adina învăţătoare.

Forumul Origami România (www.origami-romania.ro) are în prezent peste 1000 de membri şi este prima comunitate online de origami.

Pentru noi orgami este un hobby, o modalitate de relaxare şi o artă care ne provoacă să realizăm lucuri cât mai interesante dintr-un material aparent banal. Ne dorim şi sperăm că pasiunea noastră să-i molipsească şi pe alţii, având credinţa că arta plierii hârtiei este un lucru pe cât de frumos, pe atât de simplu şi accesibil tuturor.”

### Cât costă?

Preţul pe modul este de 130 ron/ de participant, ceea ce înseamnă 26 ron/ pe sedinţă

Înscrierile se fac la maria.bezede@antipa.ro sau la nr. telefon 021/312.88.26, int. 316 sau tasta robot 3
![](http://ro.hit.gemius.pl/redot.gif?id=..6Q1Lhko51_3OlJnirUCNTI73wBQQLKCW_2gH5sC5X.G7/fastid=2305843009233799252/stparam=sgfebppglo)

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută