Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/04/2012
Arhiva Zile si Nopti

La noi

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii La noi Share La noi


Fotbalistul care a lovit cu piciorul o bufniţă (simbolul echipei adverse) a fost amendat cu 10000 de euro, va suporta şi cheltuielile făcute de îngrijitori pentru întreţinerea păsării (care a murit, pînă la urmă) şi va face şi muncă în folosul comunităţii: va îngriji animalele de la grădina zoologică! Asta în Columbia, căci la noi e exact ca-n cîntecul celor de la „Altar” („La noi totul e posibil, dar..”).

Descreieratul din Miercurea Ciuc care l-a spînzurat pe „Avram Iancu” (pe strada Petőfi !) – simbolic, dar la propriu şi în faţa copiilor – a fost mutat cu serviciul… la Bucureşti. Acum va fi în exil în capitala ţării, cum erau „deportaţi” în comunism dizidenţii noştri, în Paris, pe strada centrală. În străinătate foştii securişti sînt desfi inţaţi, iar la noi cei prinşi cu mîţa-n sac sînt felicitaţi că au mare curaj să-şi recunoască vina, după 22 de ani de la acel 22 decembrie însîngerat. Herta Muller, care a pătimit enorm din cauza Securităţii, a cîştigat Nobel-ul pentru „Leagănul respiraţiei”, roman despre rezistenţa lui Oscar Pastior în faţa comunismului.

Ca să aflăm imediat după decernarea premiului că Oscar Pastior… a fost securist. Ironia sorţii, la noi securiştii lovesc şi după moarte. Dar asta e soarta bunicilor noştri, noi construim o altfel de societate, nu-i aşa?

Zile şi nopţi faine, prieteni, oriunde v-aţi afla.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută