Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/04/2012
Arhiva Zile si Nopti

Dj Krush – 20th Anniversary Tour

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Dj Krush – 20th Anniversary Tour Share Dj Krush – 20th Anniversary Tour


Născut în 1962, în Tokio, sub numele de Hideaki Ishi, legendarul DJ KRUSH este un DJ/producător cu un simţ superb în ceea ce priveşte arta mixing-ului şi compunerea sunetelor datorită cărora a câştigat prestigiu şi admiraţie la nivel MONDIAL!

În tinereţe, Ishi a avut legături cu mafia japoneză – Yakuza, fiind cunoscut episodul în care artistul a găsit pe biroul său un deget împăturit în hârtie, despre care a aflat mai ârziu că aparţinea unui bun prieten. Inspiraţia în alegerea stilului hip-hop în anii ’80 a fost filmul “WILD STYLE”, aşa că, la scurt timp, în anul 1987, artistul a înfiinţat grupul KRUSH POSSSE, care-a câştigat renumele de “best hip-hop act” în Japonia! KRUSH şi-a început cariera solo după destrămarea grupului în 1991 şi, curând, a început să atragă atenţia asupra lui fiind PRIMUL DJ care folosea turntables şi instrumente muzicale în live sessions pe scenele din ţară.

Odată cu lansarea primului său album, “KRUSH”, în ianuarie 1994, artistul n-a încetat să uimească lumea cu creaţiile sale, înregistrând succes peste succes în Japonia, Europa, SUA şi în nenumărate locuri de pe mapamond. Toate releas-urile sale au ajuns pe primele locuri în topurile japoneze, iar al 6-lea său album, intitulat “ZEN” a fost îndelung aclamat şi premiat drept “Best Electronica Album in 2002”! “JAKU”, al 8-lea album lansat în 2004, a rămas în topul american – RPM (al publicaţiei CMJ) 3 săptămâni la rând! În martie 2006, lansează primele sale “best albums” cu remixuri în stilul său inconfundabil – “STEPPING STONES” & – cauzând un nou “buzz” la nivel global! Martie, 2007, e luna în care DJ KRUSH lansează în Japonia o colecţie DVD-box în cinstea celor 12 ani de carieră.

Pe lângă cariera de producător, remixer şi DJ, KRUSH îşi foloseşte talentul excepţional în crearea de soundtrack-uri pentru filme, TV dramas şi reclame, până la live sessions ce transcend orice gen muzical, împreună cu artişti precum: Black Thought (membru The Roots, câştigător al premiilor Grammy), Herbie Hancock şi k.d. Lang. În 2009, a creat un film animat, intitulat “FIRST SQUAD”, proiectat în Rusia şi câştigător al “Kommersant Award” la Moscow Film Festival. Alte activităţi remarcabile care includ numele lui DJ KRUSH sunt proiecte precum RYU, o producţie născută din colaborarea cu DJ HIDE şi SAK, în 1998, constând în colaborări cu artişti faimoşi de pe glob şi cu percuţionişti africani, şi “JAG PROJECT”, la care a aderat în anul 2000, având ca rezultat lansarea albumului “African JAG vol.1”, în 2005. Începând cu 2009, a luat parte la proiectul lui Bill Laswell, “METHOD OF DEFIANCE”, împreună cu alţi artişti ca Bernie Worrell şi Toshinori Kondo.

După participarea lui la festivalul “Montreaux Jazz Festival”, KRUSH a lansat albumul “Incunabula” în 2010, Herbie Hancock fiind unul dintre artişii prezenţi pe album. Până în februarie 2011, DJ KRUSH a performat în faţa a 4 milioane de spectatori în 282 de oraşe din 46 de ţări, şi continuă să se reinventeze, depăşind orice limite posibile şi lăsând ca moştenire amprenta sa muzicală care i-a adus apreciere şi recunoaştere din partea artiştilor de renume internaţionali! Odată cu sărbătorirea a 20 de ani de carieră solo, DJ KRUSH se află într-un turneu mondial, promovând-şi ultimul album şi creaţiile care l-au făcut faimos de-a lungul timpului şi una din scenele alese de DJ KRUSH e chiar scena din BOILER CLUB!

– Luni 9 aprilie
– Boiler Club
– Henri Barbusse 59 – 51
– 21.00
– 18+ only
– DUBASE / DJ SET
– NEMO / DJ SET
– DJ LIMUN / DJ SET
– DJ SAUCE / DJ SET

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută