Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/04/2012
Arhiva Zile si Nopti

Ce să faci să nu te plictisești de Paște

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Ce să faci să nu te plictisești de Paște Share Ce să faci să nu te plictisești de Paște


Hai să fim sinceri unul cu altul, de Paște cu toții avem câteva zile libere și cu excepția unei ieșiri în noapte de Înviere și mesele îmbelșugate fără sfârșit, nu prea e nimic de făcut. E foarte frumos să vezi toată familia adunată la masă, dar cât să și mănânci? Și apoi, după vreo două ore ți se cam ia de glumele nesărate ale unchiului Vasile sau de eternele nemulțumiri ale verișoarei Violeta. Așadar, ce-i de făcut?

Păi, în primul rând, de Paște aproape toată lumea iese la un grătar. Fie pe Valea Ștezii, fie spre Gura Râului, fie undeva mai aproape, pe la marginea orașului. Aici iarăși e dus-întors pentru că a apărut legea picnicului și vă puteți alege cu vreo amendă dacă vă opriți să faceți focul pe unde vă taie capul. De preferat mergeți pe Valea Ștezii unde primăria, de bine de rău, mai pune niște tomberoane, niște coșuri de gunoi. Să nu vă mirați dacă vine cineva să vă ia vreo câțiva lei taxă de camping.

####La aer curat și tradiții

O altă alternativă o reprezintă pensiunile din Mărginime. Deși în perioada asta ele sunt cam pline de bucureșteni sau constănțeni sătui nebunia de pe Valea Prahovei, cu siguranță puteți găsi o curte frumoasă, aer curat, masă îmbelșugată cu
bunătățuri tradiționale. Eventual și un șezlog la soare. Potrivit Asociaţiei Judeţene de Turism Sibiu (AJTS), ofertele turistice de Paşte cuprind, în general, între trei şi patru zile de sejur. Se estimează că gradul de ocupare al pensiunilor din Mărginime
va fi undeva între 50 și 70 la sută, deci spațiu s-ar mai găsi. Preţurile pachetelor pornesc de la aproximativ 400 de lei de persoană pentru demipensiune şi cina tradiţională în ziua de Paşte şi ajung până la 900 de lei de persoană sau chiar depăşesc suma aceasta, în cazul pachetelor complexe.

Dacă vă face cu ochiul o experiență inedită la Hotel de Gheaţă de la Bâlea Lac, trebuie să știți că de Paște beneficiați de o reducere de 50 la sută la preţurile de cazare. În plus, puteți primi și un discount de 20 la sută şi la cina de Paşte în Hotelul de Gheaţă. La complexul balnear de la Bazna, foarte căutată pentru apele ei sărate şi pentru nămolul sapropelic, gradul de ocupare era, la sfârşitul lunii martie, de aproximativ 20 la sută. Pensiunile din zonă aşteaptă clienţi, cu prețuri de la 299 de lei de persoană, pentru trei nopţi de cazare cu demipensiune.

O altă zonă atractivă este Păltinişul, unde există zeci de unităţi de cazare. La Hotelul Cindrel, cu camere de trei şi patru stele, gradul de ocupare este 60 la sută pentru sărbătorile pascale, dar reprezentanţii acestuia se aşteaptă să urce până la 80-85 la sută. Chiar dacă nu vă și cazați aici, o urcare merită toți banii. Și nu ar trebui uitată nici Arena Platoș, unde, cel puțin în teorie, încă se schiază. Administratorii pârtiilor spun că vor închide sezonul abia la sfârșitul acestei luni.

####Târg de Paște

Dacă averți chef doar de o plimbare lejeră, la pas,între 6 și 15 aprilie, în Piaţa Mare a Sibiului are loc tradiţionalul Târg de
Paşte. 40 de comercianţi din 17 judeţe aşteaptă turiştii cu produse diverse, specifice sărbătorii, de la ouă încondeiate, diverse decoraţiuni de Paşte, jucării, bijuterii, îmbrăcăminte, până la produse pralinate, turtă dulce, dulciuri de casă, prăjituri, produse din ghimbir, caşcavaluri maturate şi mezeluri afumate ungureşti sau produse naturiste.

Și copiii vor avea parte de plimbări pe trenuleţ sau pe ponei, sau chiar o mini Grădină Zoologică, plină cu iepuraşi. Apropo de Zoo, nu strică nici o vizită la adevărata Grădină Zoo din Pădurea Dumbrava, unde garantat nu vă veți plictisi, preț de vreo oră și jumătate. Și dacă tot sunteți în zonă, de Înviere trebuie neapărat să mergeți în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Sutele de lumânări aprinse prin satul tradițional garantat vor face, la plecare, să simțiți un fior. Atenție la Tursib și la autobuzele puse la dispoziție, care vă vor duce și vă vor aduce înapoi în centrul Sibiului. De preferat să lăsați mașina acasă dacă nu vreți să vă enervați din cauza locurilor de parcare.

Hristos a Înviat!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută