Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/04/2012
Arhiva Zile si Nopti

Ce faci dacă…?

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Ce faci dacă…? Share Ce faci dacă…?


Urcînd canionul 7 scări cu nişte colegi şi prieteni, mi-am amintit un vers dintr-o piesă a formaţiei rock Nautilus Pompilius: „ce va costa înţelepciunea ta atunci cînd va fi nevoie de forţa mîinii?” O judecată cinică şi dură, dar – din păcate – adevărată. Urcarea sau coborîrea unui canion ca 7 scări nu înseamnă o situaţie limită, dar dacă-ţi tremură mîna sau îţi alunecă piciorul poate fi fatal pentru viaţa ta.

Oricum, cînd rişti c-aşa ai tu chef e în regulă, dar dacă te trezeşti într-o situaţie la limită sau peste limită fără voia ta… ce faci? Acţionezi cumva, te revolţi, te lupţi sau te laşi în mîinile sorţii, ca şi ciobanul din Mioriţa? Ori „distrugi prin rugăciune”? >:) Sau îţi aminteşti zicala aia atît de românească – „Fă-te prieten cu dracu’ pînă treci puntea?” Sau de proverbul latinesc „O minte sănătoasă într-un corp sănătos”?

Păi noi am făcut mişto şi de înţelepciunea latinilor, la noi „Mens sana in corpore sana” a ajuns „Mens sana in corpore grăsana”. Reacţiile noastre în situaţiile extreme spun foarte mult despre educaţia noastră psihică, fizică şi intelectuală, de aceea vă mai spun un proverb (ultimul, promit): E greu la antrenamente, dar e uşor în luptă! Proverb rusesc, ca şi rîndul din piesa rock, de altfel. Păi „Mioriţa” ruşilor e un cîntec de luptă, „Oastea lui Igor”…

Zile şi nopţi frumoase şi liniştite, prieteni, oriunde v-aţi afla.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută