Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/10/2011
Arhiva Zile si Nopti

Libanez rapid, bun şi ieftin

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Libanez rapid, bun şi ieftin Share Libanez rapid, bun şi ieftin


Locul nu impresionează deloc la prima vedere. E plasat deloc strategic deasupra Pasajului Muncii, între o vulcanizare şi o cafenea. La intrare te aşteaptă vitrina cu cărnuri crude şi cuptorul încins. Pe mesele mici stau meniuri cu coperte din covoraş ţesut, cum numai prin Istanbul am văzut. Vara, terasa e plăcută, cu puţin noroc poate o mai prinzi deschisă.

Dacă decorul şi localizarea nu sunt printre cele mai răsărite, partea bună la restaurantul Ali Baba, locul despre care vă povestesc azi, e mâncarea. Bună, ieftină şi rapidă. Şi când ai chef de ceva bun, ieftin şi rapid, eşti dispus să uiţi pretenţiile de decor şi amplasament central, nu?

Ciorba de linte e una dintre cele mai bune din oraş şi costă doar 6 lei. Humusul e gustos, salata de tabule e suficientă. Nemaipomenite sunt falafelul, crocant şi consistent, ras asfurul de vită, bine pătruns, fraged şi aromat, limba condimentată şi kebapul cu vinete. Lipia unsă cu iaurt şi coaptă până se umflă ca un balon e crocantă şi gustoasă.

Pentru desert n-am mai avut niciodată loc, dar ştim de la prieteni că baclavaua e din cele bune. Atenţie însă, la Ali Baba nu se servesc băuturi alcoolice, noroc că te poţi consola cu o cafea arăbească, e nemaipomenită!

Meniu:

Humus simplu – 8 lei

Falafel – 10 lei

Kebap cu vinete – 25 lei

Baclava 200 g – 20 lei

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută