Meniu Zile și Nopți

Teatrul Pentru Copii și Tineret Colibri

Comentarii Teatrul Pentru Copii și Tineret Colibri Share Teatrul Pentru Copii și Tineret Colibri
colibri3

Teatrul Pentru Copii și Tineret Colibri

A fost înființat în anul 1949, ca secție de Teatru de Păpuși a Teatrului Național Marin Sorescu, devenind autonom în 1956. Din 1998 instituția se redefinește ca Teatru pentru copii și tineret Colibri, păstrând specificul teatrului de păpuși și animație, lărgind aria de adresabilitate și de exprimare artistică.

În prezent, teatrul are o sală de spectacole cu capacitate de 370 de locuri, o sală multifuncțională, spații pentru ateliere de creație și expoziții, ateliere de producție, birouri unde activează și creează zilnic 29 de angajați.

colibri1

Teatrul Colibri este instituție de repertoriu, cu 20 de spectacole permanente, din literatura română și universală, precum și dramaturgie originală pentru copii, tineri și adulți, ateliere de creație, expoziții, cel mai amplu festival internațional de arta animației din România desfășurat în spații neconvenționale, Puppets Occupy Street, instituție gazdă pentru diverse genuri de spectacole, concerte și nenumărate alte activități culturale.

colibri2

Proiectele și programele create pentru comunitate de Teatrul Colibri (spectacole de sală, reprezentații stradale, festivaluri, expoziții, ateliere) urmăresc promovarea actului artistic de calitate, educația copiilor și tinerilor prin arta păpușăriei, fidelizarea publicului și ridicarea nivelului cultural al orașului.

Astfel de proiecte sunt Festivalul Puppets Occupy Street, Autobuzul cu păpuși, Puppets therapy, Maratonul păpușilor, Expoziția itinerantă de scenografie Cartea, păpușa, povestea, Săptămâna Teatrului, Porți Deschise, Atelierele Fabricii de povești electroCOLIBRI, Colibri într-un ACT.

Teatrul Colibri a fost prezent în cele mai importante festivaluri naționale de profil, dar și în festivaluri internaționale din Europa, Asia și Africa de Nord, adunând nenumărate premii și distincții.

Dinamica proiectelor, echilibrul între tradiție și inovație, deschiderea spre publicul de toate vârstele, vizibilitatea în comunitate, respectul pentru teatrul cu păpuși și poveștile lui definesc prezentul Teatrului Colibri și îi consolidează perspectiva pe termen lung.

Evenimente la Teatrul Pentru Copii și Tineret Colibri

Detalii loc

Telefon

0251 412 473

Orar

-

Adresa

Str. Calea Bucuresti nr. 56, Craiova

Social media

Delivery

-

Harta

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share

Caută