Meniu Zile și Nopți

Teatrul de Vară Bacău

Comentarii Teatrul de Vară Bacău Share Teatrul de Vară Bacău
var3

Teatrul de Vară Bacău

Construit în anii ’60, lângă fostul parc al ,,Libertăţii” (actualul Cancicov), Teatrul de Vară se înfățișa sub forma unui amfiteatru descoperit, dând posibilitatea băcăuanilor să asiste la concertele susținute de soliștii de marcă ale vremurilor doar câteva luni pe an.

var1

Acest lucru s-a întâmplat până la sfârşitul anilor ’90, când activitatea a fost complet sistată, iar edificiul a devenit, cu trecerea anilor, o ruină, știrbind astfel aspectul zonei centrale a municipiului Bacău.

În primăvara anului 2008 au fost demarate lucrările de reconstrucţie a teatrului, realizându-se astfel o clădire unicat în România, cu arce de lemn lungi de 50 de metri ce definesc o structură moderna de peste 2200 metri pătraţi.

Capacitatea sălii este de 1.502 de locuri, clădirea dispunând, de asemenea, de instalaţii de climatizare, instalaţii electrice noi, scaune confortabile, garderobe şi toalete la standarde actuale.

O altă noutate este dată de sistemul de geamuri termopan, care sunt prevăzute cu senzori, ele închizându-se la primii stropi de ploaie ori când vântul se înteţeşte.

Proiectul de reabilitare a fost realizat care a păstrandu-se arhitectura veche a edificiului și intregandu-se lucrări noi, moderne. Renovarea a constat într-o reconstrucție în proporție de 90% a fostului teatru construit în 1960 și aflat mai mulți ani în ruină, până când a început reabilitarea.

Elementele care îi conferă construcției caracterul de unicat le constiue arcele de lemn lungi de 50 de metri realizate cu elemente din lemn curbat adus din Italia, care alcătuiesc o structură de lemn de 2200 metri pătrați.

var2

Modernizarea acestui teatru a presupus îmbunătățirea condițiilor de organizare a evenimentelor culturale și artistice, prin acoperirea perimetrului teatrului cu o structură de închidere, introducerea instalațiilor de încălzire-răcire, lucrări de consolidare printr-o intervenție la structura inițială, modernizarea gradenelor, înlocuirea instalațiilor electrice de iluminat, înlocuirea scaunelor cu altele mai confortabile cu design modern.

Sonorizarea, luminile si proiectia sunt de ultima generatie ce poate oferi oricand un spectacol national si international in cadrul acestui Teatrul de Vara.

Evenimente la Teatrul de Vară Bacău

Spectacole

Les Annees Paris @ Teatrul de Vară Bacău

Sâmbătă 27/04
19:00

Detalii loc

Telefon

0744 114 404

Orar

L-V: 10:00 - 18:00 S: 10:00 - 14:00 D: 10:00 - 12:00

Adresa

Str. Vasile Alecsandri 39Bis, Bacău

Social media

Delivery

-

Harta

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share

Caută