Meniu Zile și Nopți

Teatrul Anton Pann

Comentarii Teatrul Anton Pann Share Teatrul Anton Pann

Teatrul Anton Pann

Teatrul Anton Pann s-a născut, ca instituţie profesionistă, în mai 1990 prin decizia Prefecturii Vâlcea. El este continuatorul unei îndelungate tradiţii teatrale locale veche de peste 100 de ani.

Teatrul popular din Rm.Vâlcea a fost în anii 1960 – 80 unul din teatrele de amatori cele mai valoroase din ţară, fiind răsplatit cu numeroase premii naţionale şi internaţionale. Lăpuşneanul regizat de Dan Micu şi Piaţeta realizată de Silviu Purcărete sunt doar doua din spectacolele de referinţă din perioada mai recentă.

pann1

Dupa 1990, directorul şi animatorul Teatrului Anton Pann, cel care a fost Goange Marinescu, a intuit ca situarea teatrului vâlcean în elita miscarii teatrale nu este posibilă decât prin colaborarea cu regizori de valoare care pot exploata artistic potenţialul trupei. Aceştia au fost în principal: Silviu Purcărete, Dan Micu, Alexandru Dabija, Cristian Juncu, Horaţiu Mihaiu, Adrian Roman

Clădirea, dată în folosință în 2009 dispune de o sală de spectacole cu o capacitate de 204 locuri (Sala Mare) și o Sală Studio cu o capacitate de 60-90 de locuri (în funcție de aranjamentul auditoriumului). Pe lângă asta, Teatrul Anton Pann dispune de un amfiteatru, o sală de repetiție, o terasă, ateliere de producție, birouri, cabine și camere pentru găzduirea personalului artistic.

pann2

Despre trupă am avea multe de spus, dar cel mai bine e să le aflați (și să le simțiți) văzându-i pe scenă. Alături de actorii care sunt încă de la înființare, s-au adăugat absolvenți ai facultăților de teatru din București (Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică) și Cluj-Napoca (Universitatea Babeș -Bolyai) care au devenit parte integrantă de-a lungul anilor.

Evenimente la Teatrul Anton Pann

Detalii loc

Orar

-

Adresa

Blv. Tudor Vladimirescu nr. 23, Râmnicu Vâlcea

Social media

Delivery

-

Harta

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share

Caută