Meniu Zile și Nopți

Muzeul de Științe Naturale

Comentarii Muzeul de Științe Naturale Share Muzeul de Științe Naturale
muzeul de științe naturale

Muzeul de Științe Naturale din Piatra-Neamț deține o colecție de pești fosili, dar și exponate ce pun în evidență valorile naturale ale județului Neamț.

A fost înființat în anul 1960, în imobilul donat de Iulian Antonescu, ca urmare a inițiativei dr. Mihai Ciobanu și are o suprafață de 350 mp. Muzeul de Științe Naturale a fost deschis publicului pentru vizitare la data de 15 noiembrie 1969, devenind în scurt timp unul din muzeele de referință din România.

Expoziția permanentă a muzeului este concepută sub forma unei prezentări monografice complexe a județului Neamț din punct de vedere geologic, paleontologic, floristic, faunistic și ecologic.  În prezent, muzeul dispunde de aproximativ 40.000 de piese din colecțiile de faună și de un fond de peste 10.000 coli de ierbar din colecțiile de floră. Acesta mai cuprinde și o colecție de pești fosili unici în lume dar și exponate rare din geologia, fauna și flora munților Neamțului.

muzeul de științe naturale

În cadrul acestui muzeu sunt expuse exemplare de bivalve, gasteropode, arachnidae și reptile din formațiunile Oligocene de la Piatra Neamt, alcătuind colecția de paleoihtiofauna, care reprezintă o  sursă importantă de informaţii despre paleoecologia Paratethysului din timpul Oligocenului.

Vezi aici mai multe recomandări culturale din Piatra-Neamț.

Detalii loc

Telefon

0233224211

Orar

L: închis Ma-D: 09:00-17:00 (octombrie-martie) / 10:00-18:00 (aprilie-septembrie)

Adresa

Strada Petru Rareș 26, Piatra Neamț

Email

-

Social media

Delivery

-

Harta

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share

Caută