Meniu Zile și Nopți

Filarmonica Pitești

Comentarii Filarmonica Pitești Share Filarmonica Pitești
filar7

Filarmonica Pitești

Primul concert al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii, cel inaugural, a avut loc la 25 mai 2007, în cadrul Zilelor Municipiului Pitești fiind organizat de către Centrul Cultural al Municipiului Pitești. Și al doilea concert a fost organizat tot de către Centrul Cultural, la 29 iunie 2007, abia cel din 26 iulie 2007 fiind organizat de către instituția nou înființată, Filarmonica Pitești.

filar

Orchestra Simfonică a Filarmonicii susține pe data de 15 septembrie, concertul de debut in cadrul Festivalului George Enescu – Ediția 2009 interpretând Poema Română a celui mai de seamă compozitor român. Au urmat numeroase colaborări in cadrul festivalului și în calitate de gazdă pentru laureații concursului.

La 26 aprilie 2010 a fost înscrisă de către Ministerul Culturii în Registrul Artelor Spectacolului. Pentru succesul său de public, Filarmonica Pitești a fost numită, de către presa locală, ca fiind ,,vioara întâi a culturii argeșene”.

filar2

Concertele susținute cu sala plină (850 de locuri – în sala de concerte a Casei Sindicatelor din Pitești) dar și numărul record (400) de abonamente vândute pe stagiune devin aspecte obișnuite în activitatea celei mai tinere filarmonici din țară.

A doua participare consecutiva a Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Pitești în cadrul Festivalului George Enescu. Pe scena, alături de orchestra au urcat soliștii: Ioana Goicea (vioară) și Stefan Cazacu (violoncel). Au fost interpretate lucrări ale compozitorilor Dmitri Shostakovich, Tiberiu Brediceanu, Constantin Dimitrescu, Pablo de Sarasate, D. Popper și George Enescu. Dirijor fiind Tiberiu Dragoș Oprea.

Concertul de deschidere a stagiunii a X-a desfășurat pe data de 29 septembrie este primul eveniment artistic ce se desfășoară pe scena sălii de concerte a noii clădiri denumita „Centrul Multifuncțional Pitești” din centrul orașului. 450 de spectatori au aplaudat la unison interpretarea Orchestrei Simfonice a Uverturii-fantezie „Romeo și Julieta” lui Ceaikovski sub bagheta maestrului Gheorghe Costin.

filar3

Clădirea fostului cinematograf „București” renovat și redesenat d.p.d.v arhitectural devine noua casă a Filarmonicii Pitești.

22 de muzicieni din Coreea de Sud participă alături de muzicienii români ai Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Pitești la „Concertul Prieteniei Româno-Coreene organizat în sala de concerte a Centrului Multifunctional Pitești. Mai apoi, în același an, Orchestra Simfonica reprezintă orașul Pitești în 11 concerte desfășurate în Coreea de Sud în ceea ce a fost primul turneu oficial organizat de către Filarmonica Pitești în afara țării.

Filarmonica Pitești devine una dintre cele mai dinamice instituții de profil din țară. Ia ființă grupul de jazz&pop și se abordează stiluri provocatoare din punct de vedere tehnico-artistic dar și organizatoric.

Clădirea dispune de două săli de concerte, spații pentru recreere și organizarea activitaților artistice.

Sala de concerte „Simfonia” este folosită atât de către Orchestra Simfonică a Filarmonicii Pitești pentru concertele din stagiune dar și pentru proiecția de filme a Cinematografului „București”.

Sala „Multimedia” dispune de un pian, video proiector, ecran de proiecție etc. Toate acestea facilitând organizarea de activități artistice variate. Cladirea a fost dată în folosință în anul 2015 și poate fi folosita in parteneriat cu Primăria Municipiului Pitești pentru organizarea de activități artistice ca de exemplu: expoziții de artă, colocvii, cenacluri, festivaluri, concerte, conferințe etc.

Centrul Multifuncțional Pitești dispune de asemenea de un amplasament excelent, acesta fiind situat în inima orașului Pitești dispunând totodată de un acces ușor dar și de parcări in vecinătate și alte avantaje.

Detalii loc

Telefon

0248 220 111

Orar

L-Mi: 08:00-16:30 J: 08:00-21:00 V: 08:00-13:30 S-D: inches

Adresa

Calea București nr.2, Pitești

Social media

Delivery

-

Harta

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share

Caută