Meniu Zile și Nopți

Filarmonica Mihail Jora Bacău

Comentarii Filarmonica Mihail Jora Bacău Share Filarmonica Mihail Jora Bacău
jo4

Filarmonica Mihail Jora Bacău

De la înființarea sa, consfințită în 16 octombrie 1956, Filarmonica „Mihail Jora” din Bacău a realizat un continuu crescendo, grație activității muzicale desfășurate la început sub îndrumarea dirijorilor Eugen Pricope, Igor Ciornei, Ovidiu Bălan, dar și a calității profesionale a membrilor orchestrei.

jo1

Astăzi, orchestra reunește un grup de aproximativ 75 de muzicieni talentați.

Majoritatea instrumentiștilor fac parte din diferite formații camerale cum ar fi orchestra de camera „Tescana„, cvartetul de fagoti „Fagotissimo”, Cvartetul „Consonante”, Duo „Capriccio”, Trio „Ateneu”

Repertoriul permanent al orchestrei cuprinde lucrari simfonice, vocal-simfonice si de camera din diferite perioade de creatie si stiluri muzicale: Baroc, Clasic, Romantic, Contemporan.

Pe langa concertele saptamanale din cadrul stagiunii, filarmonica organizeaza diferite festivaluri internationale cum ar fi: „Enescu, Orfeul Moldav„, „Zilele Muzicii Contemporane„, „Atelierul Tinerilor Compozitori„, Cursurile internationale de dirijat etc.

O constanta a activitatii institutiei din ultimii 20 de ani o constituie participarea la numeroase concursuri internationale pentru a acompania semifinalistii si finalistii selectionati de juriu la pian, vioara, canto, si instrumente de suflat (Italia – Citta di Cantu, Valsesia Musica, Barletta, A.M.A. Calabria, Racconigi, Brescia, Franta – Floraisons Musicales, Aix-en-Provence, Spania- Madrid, SUA – Altamura Music Festival on the Greene etc).

jo2

Datorita valorii sale artistice orchestra a fost solicitata sa colaboreze pentru a imprima Cd-uri cu diferite case de discuri din Europa: Electrecord (Romania), Edi Pan, Musica Insieme, Exess (Italia), Cadenza Music Production (Germania).

A sustinut de la infiintare peste 2000 de concerte in Italia, Franta, Germania, Spania, Gibraltar, SUA, Grecia, Malta, Olanda, Austria, Elvetia, Portugalia, USFR, Ucraina, Macedonia, Moldova, Coreea, China A participat la festivalul „Altamura Music Festival On The Greene” si la a XX-a aniversare a festivalului „L. v. Beethoven” (Long Island , SUA – 2001).

Director onorific si dirijor, maestrul Ovidiu Balan apartine generatiei sefilor de orchestra consacrati si recunoscuti in intreaga lume.

A studiat in Bucuresti cu Maestrul Iosif Conta si s-a perfectionat in Olanda, Franta, SUA cu: Jean Fournet, Marius Constant, Fernand Quatrocchi, Eugene Ormandi, Zubin Mehta, Seiji Ozawa, Georg Solti, Pierre Boulez, Lorin Maazel.

A dirijat orchestre importante in SUA, Cuba, Italia, Germania, Franta, Olanda, Bulgaria, Iugoslavia, Rusia, Portugalia, Polonia, Ungaria.

jo3

Maestrul Ovidiu Balan a primit premiul „A.T.M” pentru interpretarea Simfoniei a IX-a de L.v. Beethoven, premiul criticilor de arta pentru interpretarea muzicii contemporane romanesti, premiul ziaristilor din Bacau.

Pentru activitatea sa artistica a fost decorat cu „Meritul Cultural„(1982), „Master of Arts„(1994) in Republica Moldova, Cetatean de Onoare al orasului Bacau, Cetatean de onoare al Judetului Bacau, „Puncetto d’Oro” al orasului Varallo – Italia.

Evenimente la Filarmonica Mihail Jora Bacău

Detalii loc

Telefon

0234 546 030

Orar

L: ÎNCHIS Ma-Mi: 09:00 - 20:00 J: 18:30 - 21:00 V: 09:00 - 20:00 S: 10:00 - 17:00 D: 09:00 - 17:00

Adresa

Str. Războieni nr. 22, Bacău

Social media

Delivery

-

Harta

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share

Caută