Meniu Zile și Nopți

Complexul Muzeal Iulian Antonescu

Comentarii Complexul Muzeal Iulian Antonescu Share Complexul Muzeal Iulian Antonescu
ant4

Complexul Muzeal Iulian Antonescu

Muzeologia băcăuană debutează în anul 1957, când se înfiinţează primul muzeu regional, director fiind numit Iulian Antonescu, absolvent al Facultăţii de Istorie din Bucureşti, promoţia 1956.

Din anul 1959 activează cu trei secţii: istorie, ştiinţele naturii şi artă.

ant1

În anul 1960 i s-a atribuit o clădire monumentală în Parcul Libertăţii, azi Parcul Cancicov, care însă a fost demolată după 10 ani.

În anul 1990, Complexul Muzeal Județean Bacău se împarte în trei entități jurifice: Muzeul Județean de Istorie, Muzeul Județean de Științele Naturii și Muzeul Judeţean de Artă și Etnografie – care, în anul 1996, se va împărți în două instituţii de sine stătătoare: Muzeul Judeţean de Artă şi Muzeul Judeţean de Etnografie.

În anul 1999 aceste două instituţii se reunesc; din anul 2003 are loc unirea și cu Muzeul Județean de Istorie, rezultând astfel intituția Complexului Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău.

ant2

Clădirea din str. 9 Mai, nr. 7 este o clădire nouă, inaugurată în anul 1996.

În prezent, Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău are în componenţă trei secții: Secția de Arheologie şi Istorie, Secția de Artă şi Secția de Etnografie.

ant3

Fiecare secție are organizate expoziţii temporare de sine stătoare.

Secția de Arheologie şi Istorie deţine spaţii expoziţionale în clădirea din str. 9 Mai, nr. 7, Bacău precum şi la Buhuşi, pe str. Bradului, nr. 16.

Secția de Artă deţine spaţii expoziţionale pe str. Nicolae Titulescu, nr. 23 – clădirea Muzeul de Artă, str. Mărășești nr. 12, parter – Galeriile de Artă „Alfa”, Casa memorială „Nicu Enea” de pe str. Nicu Enea, nr. 31, precum și Casa memorială „George Bacovia”, de pe str. George Bacovia, nr. 13.

Secţia de Etnografie are o expoziţie permanentă în clădirea din str. 9 Mai, nr. 7, Bacău, precum şi o expoziţie permanentă la Răcăciuni, în sediul primăriei din localitate.

Detalii loc

Telefon

0234 512 444

Orar

Ma-D: 09:00-17:00

Adresa

Str. 9 Mai nr.7, Bacău

Social media

Delivery

-

Harta

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share

Caută