Meniu Zile și Nopți

Centrul de Cultură George Apostu

Comentarii Centrul de Cultură George Apostu Share Centrul de Cultură George Apostu
cen5

Centrul de Cultură George Apostu

Centrul de Cultură „George Apostu” a fost fondat în 1990 din dorinţa expresă de a provoca şi întreţine un permanent şi viu dialog între cele mai diverse genuri ale creaţiei şi dovedeşte prin realizările de-a lungul timpului, implicarea sa în efortul general de integrare în dimensiunea europeană a culturii.

cen1

Centrul desfăşoară activităţi în domeniul cultural, de informare şi de educaţie permanentă, realizează producţii sau coproducţii artistice prezentate în serii determinate și colecţionează, conservă, restaurează şi expune patrimoniul cultural deţinut.

Centrul de Cultură „George Apostu” este membru al Consiliului Internaţional al Muzeelor (ICOM) şi membru fondator al Asociaţiei ArtistNe(s)t, Reţeaua Centrelor de Rezidenţă Pentru Artişti din România.

Centrul de Cultură „George Apostu” este situat în zona de sud a municipiului Bacău, într-un cadru natural, pe malul drept al râului Bistriţa. Poartă numele marelui sculptor român – George Apostu – considerat, pe drept, „cel mai vrednic urmaş al lui Brâncuşi”. Multe dintre lucrările de artă ale sculptorului, din ciclurile “Tată şi fiu”, „Fluturi”, „Lapone”, „Crişti” pot fi admirate în întreaga lume.

cen2

Centrul de Cultură „George Apostu” Bacău, cu o activitate neîntreruptă de peste 30 de ani, este astăzi un reper pe harta culturală a regiunii Nord-Est a României şi, de asemenea, pentru nenumărate instituţii şi organizaţii de cultură şi învăţământ din Europa şi din întreaga lume cu care aceasta colaborează.

Încă din anul 1991, Centrul de Cultură „George Apostu” Bacău este un important ambasador în promovarea patrimoniului, culturii naţionale şi, în special, a brand-ului marelui sculptor George Apostu, în Europa şi peste tot în lume.

Centrul reuneşte în jurul său personalităţi marcante, atât din ţară cât şi din străinătate, ale literaturii române contemporane, cercetători în domeniile filosofiei şi esteticii, artei şi creaţiei populare, directori de edituri, personalităţi din lumea teatrului, dansului, muzicii şi artelor plastice contemporane.

cen3

Centrul sprijină întâlnirile culturale şi artistice din arii de exprimare diferite:

Arte vizuale: Moderne şi contemporane (pictura, sculptura, arta video, fotografia, arhitectura, arta grafică, artele decorative şi meşteşugurile), precum şi alte forme de exprimare artistică asociate.

Arte ale spectacolului: Teatru, dans, muzică – într-un dialog ce naşte profunde momente de trăire şi expresie artistică. Teatrul-dans, ca expresie a dimensiunii artei conceptuale, face obiectul unui program îndrăzneţ în cadrul programului de rezidenţe artistice.

Carte, lectură, traduceri: Dialogul artelor nu poate fi lipsit de prezenţa „Spectacolului cărţii”

Patrimoniul cultural: Centrul deţine o colecţie importantă de artă plastică: pictură, sculptură, grafică, artă decorativă.

cen4

Puternicul impact, la un public din ce în ce mai numeros, îl constituie „Muzeul de sculptură în aer liber” din parcul instituţiei, cu lucrări de mari dimensiuni în marmură, piatră şi lemn, realizate de  artişti reprezentativi din ţară şi străinătate, în cadrul ediţiilor „Simpozionului internaţional de sculptură George Apostu”, I-VIII, 1991-1998.

Monumentul de for public de la Centru, „Muzeul de sculptură în aer liber” reprezintă imaginea legăturii dintre numele lui George Apostu şi opera sa, cu cei care l-au urmat în arta sculpturii moderne, într-un fericit dialog al acesteia cu natura.

Detalii loc

Telefon

0234 545 515

Orar

L-D: 08:30 - 17:00 V: 08:30 - 16:30

Adresa

str. Crângului nr. 18, Bacău

Social media

Delivery

-

Harta

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share

Caută