Meniu Zile și Nopți

Casa de Cultură Brăila

Comentarii Casa de Cultură Brăila Share Casa de Cultură Brăila
Casa de Cultură Brăila

Casa de Cultură Brăila

Casa de Cultură a Municipiului Brăila are ca scop, oferind cadrul de desfăşurare, organizarea activităţilor de promovare a cunoaşterii valorilor culturii şi artei, de dezvoltare şi afirmare a disponibilităţilor creatoare ale populaţiei în toate domeniile de interpretare cultural-artistică, recreativ-distractivă, să realizeze prestaţii cultural-artistice în beneficiul tuturor cetăţenilor.

Misiunea actuală a instituţiei Casa de Cultură Brăila rezidă din rolul culturii în sistemul social. Pornind de la premiza că este o componentă a acestui sistem, cultura determină toate celelalte componente (economică, demografică, politică, psiho-socială, etc.) şi este determinată la rândul său de acestea.

Casa de Cultură Brăila figurează ca având sediul central în imobilul situat în Brăila, strada Polonă nr. 14, însă imobilul respectiv a fost revendicat şi, ulterior, retrocedat urmaşilor proprietarului, încă din luna aprilie a anului 2007.

cult

Prin urmare, în acest moment Casa de Cultură Brăila îşi desfăşoară activitatea în cadrul unui imobil restaurat printr-un proiect cu finanţare europeană, clădire de patrimoniu aparţinând lui Petre Ştefănescu-Goangă, denumită „Casa Goangă” şi care se află situată pe strada Poligon nr. 2, chiar în centrul vechi al oraşului Brăila. Instituţia îşi mai desfăşoară activitatea în alte două filiale din municipiu, în cartierele Nedelcu Chercea şi Radu Negru.

Casa de Cultură a Municipiului Brăila iniţiază şi desfăşoară proiecte în domeniul educaţiei permanente, al culturii tradiţionale şi creaţiei populare contemporane. În acest sens, instituţia organizează şi desfăşoară activităţi culturale, artistice şi de educaţie permanentă, conservă şi transmite valorile morale, artistice şi tehnice ale comunităţii locale, ale patrimoniului cultural naţional şi universal.

Totodată, Casa de Cultură Brăila organizează şi susţine activităţi de documentare a expoziţiilor temporare, elaborează monografii şi lucrări de educaţie civică şi informare a publicului. Baza activităţii instituţiei o constituie agenda manifestărilor culturale aprobată de Consiliul Local al Municipiului Brăila.

Pe lângă acestea, membrii grupului folk „Generaţii”, ai ansamblului vocal-instrumental „Valurile Dunării” şi interpreţii de folclor ai Casei de Cultură Brăila sunt angrenaţi într-o multitudine de reprezentaţii de anvergură: spectacole în instituţii de cult, spectacole de caritate pentru copiii de la centrele de asistenţă socială sau pentru vârstnicii din căminele de bătrâni. De asemenea, sunt încheiate o serie de parteneriate la organizarea evenimentelor culturale cu licee, şcoli şi grădiniţe, precum şi cu instituţii din municipiu. Tinerii au fost dintotdeauna în atenţia instituţiei, spectacolele de muzică uşoară şi dans sau cele de muzică şi dans popular organizate direct sau în calitate de co-organizatori fiindu-le dedicate în mod special. De menţionat este faptul că instituţia noastră îşi stabileşte o prioritate în a se adresa, prin activităţile sale, populaţiei tinere, un segment ţintă care accede din ce în ce mai greu la cultura de calitate.

cult1

De asemenea, Casa de Cultură Brăila organizează şi găzduieşte evenimente de talie naţională şi internaţională, printre care amintim: Festivalul Coral Naţional ARMONIFEST – eveniment ce promovează muzica corală; Turneul Internaţional de Şah feminin Memorialul „Maria Albuleţ”, organizat cu sprijinul şi implicarea Federaţiei Române de Şah; Întâlnirea anuală a epigramiştilor.

Astfel, pentru noi, Cultura este un factor de dezvoltare socială şi comunitară, în contextul dezvoltării durabile, având multiple funcţiuni şi implicaţii. Ea este un factor al calităţii vieţii, orice evaluare a standardelor de calitate a vieţii individului, a colectivităţii şi a societăţilor trebuind să ia în considerare acest indicator.

Cultura trebuie privită ca mod de viaţă al individului, ca expresie a identităţii (individuale, de grup, regionale, naţionale, etc.) şi miză a diversităţii şi diferenţei, valori esenţiale care trebuie asumate şi susţinute prin demersuri şi programe pro-active. Casa de Cultură Brăila îşi asumă această călătorie dificilă şi minunată în acelaşi timp de a promova şi susţine actul cultural-artistic în toate formele lui de manifestare!

Detalii loc

Telefon

0239 614 118

Orar

-

Adresa

Casa Memorială „Petre Ştefănescu-Goangă” Piaţa Poligon nr. 2, Brăila

Social media

Delivery

-

Harta

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share

Caută