Meniu Zile și Nopți

Casa de Cultură a Studenţilor Ploiești

Comentarii Casa de Cultură a Studenţilor Ploiești Share Casa de Cultură a Studenţilor Ploiești
stud5

Casa de Cultură a Studenţilor Ploiești

Clubul Studențesc Ploiești, înființat în anul 1968, devenit în 1988 Casa de Cultură a Studenților, a promovat, de-a lungul timpului, o activitate artistică de o mare complexitate, care s-a constituit într-o dimensiune complementară în formarea profilului intelectual pentru studenți.

stud

Activitatea culturală nu a oferit numai oportunități de petrecere a timpului liber, ci și cadrul ideal de afirmare a unor talente reale în artă, literatură sau muzică, de educare a frumosului și îmbogățire a vieții spirituale a studenților.

Anual, Casa de Cultură a Studenţilor Ploieşti organizează „Festivalul Culturii şi Artei Studenţeşti”, proiect care include evenimente de înaltă ținută artistică, dintre care amintim:

,,Valentine’s Day”, ,,Magia primăverii”, Concursul Național Studențesc de Dans ,,Everybody Dance with Us”, Concursul ,,Miss & Mister Universitas”, „Galele Toamnei Studențești”, „Balul Bobocilor”, Galele Teatrului Studențesc ,,Seri în  lumea Thaliei”, seri de teatru, dans, muzică și karaoke, concursuri de șah etc.

stud1

Pornind de la convingerea că tânăra generaţie dispune de mari talente, care pot fi puse în valoare dobândind educaţie, nu numai artistică, dar şi umană, Casa de Cultura a Studentilor Ploiești îi ajută pe tineri să-şi fructifice talentul, timpul liber şi pasiunile, impulsionându-le totodată spiritul de echipă, fantezia, gândirea îndrăzneaţă și originalitatea.

Prin manifestările cultural – artistice la care iau parte studenţii, se formeză o tradiţie culturală studenţească pe care o pot fructifica generaţiile viitoare. În felul acesta, fiecare generaţie participă la scrierea unei istorii şi, profitând de experienţa generaţiilor trecute, poate să le întreacă.

Ceea ce au realizat studenţii de-a lungul anilor, în domeniul cultural – artistic, se datorează în mare măsură instituţiilor de cultură specifice, respectiv Caselor de Cultură ale Studenţilor.

stud3

Faptul că o serie de personalităţi, formaţii, grupuri, şi-au afirmat şi dezvoltat talentul artistic prin intermediul Caselor de Cultură ale Studenţilor şi au beneficiat în cadrul acestor instituţii de atmosfera şi avantajele activităţii creatoare studenţeşti, reprezintă o coordonată esenţială pentru contribuţia deosebită a culturii studenţeşti la îmbogăţirea patrimoniului cultural român.

,,Ai nevoie, când ești tânăr, să-ți creezi iluzia că participi la o mare mișcare a omenirii, că înnoiești lumea … Ești atât de liber și atât de ușor.” (R. Rolland)

Detalii loc

Telefon

0244 575 286

Orar

L-V: 07:00 - 23:00 S-D: INCHIS

Adresa

Bd. București nr.39, Ploiesti

Social media

Delivery

-

Harta

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share

Caută