Meniu Zile și Nopți

Casa Darvas-La Roche

Comentarii Casa Darvas-La Roche Share Casa Darvas-La Roche
Casa Darvas – La Roche a fost construită între anii 1909 şi 1912 de către fraţii László şi József Vágó în stil Art Nouveau. Cocheta clădire este unică prin frumuseţea şi modernitatea sa, putând sta alături de cele mai originale creaţii arhitecturale europene de la începutul secolului XX.
Clădirea oferă un spectacol arhitectural de excepție, păstrată în bună parte în viziunea în care a fost construită acum o sută de ani. Frumuseţea sa constă în numeroasele elemente specifice secessionului vienez, regăsite în formele geometrice practicate de cei doi arhitecţi. În interior mobilierul de epocă în stil neo-rococo este sculptat din lemn de paltin vopsit alb şi păstrat în dormitorul de la etaj. Încăperile sunt mobilate cu piese decorative şi tablouri ce definesc stilul modern şi rafinat de viaţă de la începutul secolului XX.
Cu fațada discret înserată în ansamblul urbanistic orădean, clădirea este cuprinsă într-un proces de restaurare ce va fi finalizat prin finanţare din fonduri europene.
Mărturie a dramei familie avocatului Sór şi a poveştii de dragoste din familia actorului Simon György, Casa Darvas – La Roche trebuie îşi impune prezenţa pe fiecare agendă din parcursul turistic al oraşului Oradea.

Detalii loc

Telefon

0771553065

Orar

M-D: 10:00 - 18:00

Adresa

Str. Iosif Vulcan 11, Oradea 410041

Email

-

Social media

Delivery

-

Harta

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share

Caută