Meniu Zile și Nopți

Biserica Evanghelică Fortificată Cristian

Comentarii Biserica Evanghelică Fortificată Cristian Share Biserica Evanghelică Fortificată Cristian

Biserica evanghelica fortificata din Cristian, judetul Brasov, Transilvania, dateaza din secolul XIII si a fost ridicata in stil romanic, avand forma unei basilici cu trei nave, cu elemente sculpturale apartinand goticului. Biserica Fortificata din Cristian este declarata monument istoric. Ca urmare a numeroaselor deteriorari suferite, in secolul XIX, biserica este refacuta in stil neoclasic.

In zilele noastre se mai pot observa imbinate elemente arhitecturale diferite din care s-au pastrat intacte o rozasa, trei chei de bolta decorate cu bustul lui Iisus, un Agnus Dei si o floare de cires, portalul vestic in stil romanic si piatra de mormant a preotesei Anna May (1631).

Orga dateaza din 1910 si are doua claviaturi, 23 de registre pe sistem pneumatic. Proiectul a fost luat de la vechea orga din 1842.
Policandrul cu 50 de lampi a fost confectionat din fier batut in amintirea celor cazuti sau disparuti in timpul primului razboi mondial.

Biserica evanghelica din Cristian a fost fortificata in secolul XV, ridicandu-se in jurul ei o incinta ovala cu opt turnuri si bastion pe poarta – transformat cateva sute de ani mai tarziu in casa parohiala.

Detalii loc

Telefon

-

Orar

L-D: 08:00-22:00

Adresa

Cristian

Web

-

Email

-

Social media

-

Delivery

-

Harta

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Esențiale