Meniu Zile și Nopți

Biblioteca Judeţeană George Coşbuc Bistrița

Comentarii Biblioteca Judeţeană George Coşbuc Bistrița Share Biblioteca Judeţeană George Coşbuc Bistrița
Biblioteca Judeţeană George Coşbuc Bistrița

Biblioteca Judeţeană George Coşbuc Bistrița

Misiunea fundamentală a Bibliotecii Judeţene „George Coşbuc” Bistrița-Năsăud este cea de furnizor de informaţie. Ca instituţie publică, având acest rol, ea este integrată în sistemul naţional de biblioteci care, prin structuri, funcţionalităţi şi servicii proprii, răspunde cerinţelor complexe de informare, studiu, lectură, educaţie şi de petrecere a timpului liber exprimate de membrii comunităţilor.

Beneficiarul actual al Bibliotecii este, astăzi, un beneficiar mult mai bine informat, datorită facilităților create de noile tehnologii. Utilizatorul Bibliotecii solicită, de cele mai multe ori, informații exacte și punctuale, ceea ce necesită o continuă determinare și provocare pentru personalul Bibliotecii.

Între beneficiarii instituţiei noastre se pot număra cele mai diverse  categorii socio-profesionale şi de vârstă.

cos1

Pe parcursul anului, având în vedere contextul epidemiologic, activitatea compartimentelor de împrumut a fost afectată existând perioade cu accesul liber interzis la raft al utilizatorilor. Astfel că, s-a modificat substanțial aportului bibliotecarului în satisfacerea cerințelor cititorului. Biblioteca analizează constant, în regim statistic, necesităţile utilizatorilor, monitorizează indicele de atragere la lectură, gradul de satisfacție al utilizatorilor față de serviciile bibliotecii și folosește aceste rezultate în deciziile sale.

Orientarea spre utilizator, modul în care este percepută Biblioteca în comunitate, prin imaginea pe care o au locuitorii Bistriței despre această instituţie, o îndreptăţeşte să se considere bine poziționată în mediul cultural bistrițean. Statutul ocupațional al utilizatorului/beneficiarului Bibliotecii este extrem de divers, fapt ce impune o politică de achiziții, în consecință.

cos4

 

Recomandările de carte, fie în scop recreativ, de documentare sau bibliografii de specialitate au necesitat o atenție deosebită, o mai mare preocupare și implicare. Interesul permanent de a cunoaște preferințele cititorilor este primordial în momentul actual impunându-se astfel o dezvoltare profesională continuă, studiu individual și cercetare bibliografică. Programul TINREAD, implementat în anul 2014, a facilitat o mai bună performanță în relația utilizator – bibliotecă.

cos3

În perspectiva dării  în folosință de către Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a noii clădiri, Casa colecțiilor și a documentelor de patrimoniu, se vor amenaja pentru comunitatea de utilizatori săli de cercetare, săli de expoziții, spații destinate păstrării și conservării cărții vechi, de patrimoniu, manuscriselor și documentelor deținute în prezent de Bibliotecă. Va fi o oportunitate pentru tinerii cercetători, pentru o mai bună cunoaștere a valorilor culturale de către studenți și elevi.

Dezvoltarea programului „Tinerii și Biblioteca” va atrage, în mod sigur, categoria utilizatorilor tineri. Aceștia vor deveni parteneri permanenți și fideli ai acțiunilor Bibliotecii.

Detalii loc

Telefon

0363 401 355

Orar

L :08:00 - 18:00 MA-J: 10:00 - 18:00 V: 08:00 - 16:00

Adresa

Str. Alexandru Odobescu nr. 11, Bistrița

Social media

Delivery

-

Harta

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share

Caută