Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Artă și Cultură

Turneele n’autor: Goran Mrakić și Horea Sibișteanu

Turneele n’autor: Goran Mrakić și Horea Sibișteanu la Brașov

 

Vă invităm la o serată specială, alături de scriitorii Goran Mrakić și Horea Sibișteanu.

Vom vorbi despre cele două romane: „Micile plăceri ale morții” și „Întinde mâna, Tiberiu”, alături de Eli Bădică, coord. colecției n’autor, iar la final vom avea parte de o sesiune de autografe.

 https://nemira.ro/micile-placeri-ale-mortii-goran-mrakic

Un univers între nimic și tot

„Micile plăceri ale morții”, primul roman al lui Goran Mrakić, surprinde în ansamblul său spiritul, atmosfera și mentalitatea unui sfârșit de epocă dintr-un sat bănățean: Variaș. Prin nenumăratele povești acumulate în interiorul cărții, prin anecdotele, snoavele, poantele și istoriile personale ori cele din folclorul local, prin reflexivitate, diversitate, o doză de nostalgie și una de empatie, scriitorul aduce la viață o lume (aproape) dispărută.

Intrați în paginile ei și bucurați-vă de un veritabil microcosmos!

 https://nemira.ro/intinde-mana-tiberiu-horea-sibisteanu

Cum îți recompui identitatea?

„Întinde mâna, Tiberiu” e o carte care se împarte permanent la doi: Tibi, cum îi spune familia, sau „grasu’“, apelativul folosit de băieții din cartierul de provincie, și Tiberiu, cum și-ar dori să fie reținut copywriterul din capitală. Unul și același om, (sur)prins între copilărie și maturitate, între traume și împliniri, între relații și despărțiri, între 1990 și 2020, între personaje, între sexualități și așteptări, între frici, între nevoia de acceptare a propriilor identități și cea de afecțiune și validare, între moarte și viață. Între povești, la urma urmei. Care te așteaptă să ți le apropii.

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută