Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Proiecții de film

Proiecția filmului documentar ’89: Oglinzi și fum la Muzeul Amintirilor din Comunism

Muzeul Amintirilor din Comunism

Oglinzi și fum la Muzeul Amintirilor din Comunism

Muzeul Amintirilor din Comunism şi Muzeul Ororilor Comunismului în România invită publicul la proiecția filmului ‘89: Olinzi și fum, în prezența regizorului Alexandru Stănescu.

Marti, 25 octombrie, la ora 19:00, vizitatorii sunt așteptați Muzeul Amintirilor din Comunism, Bd. Eroilor 19, la vizionarea documentarului, urmată de discuția cu regizorul filmului, Alexandru Stănescu.

Evenimentul este parte a expoziției itinerant “Sesimograf ‘77” expusă în prezent la Muzeul Amintirilor din Comunism.

Documentarul „1989: Oglinzi și fum” face parte din creațiile dedicate Revoluției din 1989, asupra cărora încă planează o mulțime de mistere.

Realizat în peste un deceniu de documentare, prin reportaje și interviuri, ilustrat cu imagini din arhiva TVR și arhiva Paul Cozighian, dar și cu fotografii inedite din colecțiile Andrei Bârsan, Dinu Lazăr, Andrei Pandele, Agerpres, filmul acoperă momente importante din istoria anilor ’80 și își propune să străpungă perdeaua grea care tronează peste acele zile cruciale din decembrie 1989, analizând, totodată, ecourile reverberate în conștiința colectivă a posterității.

Există Adevăr, cu A mare, sau doar adevărul meu și adevărul tău? Este istoria doar o metanarațiune, în slujba diferitelor tabere care își dispută nevinovăția?

Documentarul 100% independent a fost realizat cu buget 0 și a obținut premiul cel mare la Festivalului de Film şi Istorii Râşnov 2021, fiind selecționat și în competiția oficială a celui mai mare festival de film istoric din Europa, a Festival International du Film d’Histoire de Pessac (Franța).

Rezervările la evenimentul de pe 25 octombrie se pot face pe mail, la hello@madc.ro sau telefonic, la numărul 0727.247.613.

Biletele se achiziționează de la cafeneaua Muzeului Amintirilor din Comunism.

Mai multe detalii despre eveniment aici: https://fb.me/e/6IBZN32ka

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută