Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Artă și Cultură

Femme expérimentale | 5 ateliere pentru femei și adolescente | ‘Femme monumentele. Femme végétale’

O serie de 5 întâlniri experiențiale via dans, sunet, întrupare și poezie în mișcare cu Zeyla Tomlyn, Anamaria Guguian, Ana Drăgan, Negru Virginia și Oana Băluță.

În cadrul acestor ateliere vom porni de la ce ne preocupă astăzi ca persoane, artiste, mame, femei, adolescente și vom vedea ce practici de dans contemporan, terapie somatică, cercuri de sunet și poezie pot fi adaptate și integrate în viața de zi cu zi.

Vă propunem să vă luați s p a ț i u și tiiiiiimp pentru a experimenta bucuria diversității propriei fizicalități afective, cu empatie, grație și ușurință.

PROGRAM:

  • 18 septembrie, ora 17 – Zeyla Tomlyn – Circle Sounds | Intuitive Singing Workshop – @ Poienița dinspre Șaua Tâmpei (sau Wald Cafe dacă plouă)
  • 22 septembrie, ora 18:45 – Anamaria Guguian – Cuvintele corpului @ Casa Armatei
  • 25 septembrie, ora 17 – Ana Drăgan – Cuvântul, spațiul în mișcare pe pământ, pe hârtie sau în vânt @ NUC, Lacea 4
  • 13 octombrie, ora 18:45 – Negru Virginia – Către centrul pământului și înapoi. Pentru forțe noi // Practici de dans, relaxare și mișcări contemporane. @ Casa Armatei
  • 14 octombrie, ora 18 – Oana Băluță – Dansul, efectiv! – Mișcare liberă pentru adolescente @ NUC, Lacea 4

Participarea este gratuită și se face pe bază de înscriere prin email la adresa contact@femmedigitale.ro

Atelierele ‘Femme expérimentale’ fac parte dintr-un proiect mai amplu, creat de artiste pentru femeile și adolescentele din Brașov.

‘Femme monumentele.Femme végétale’ uneori reintepretează statutul unei femme fatale prin mituri și arhetipuri de care suntem mai mult sau mai puțin conștienți, alteori creează contexte de colaborări ce duc la o mai bună autocunoaștere pentru a reprezenta monumente afective (f. monumentale).

Proiectul își propune să dea voce și mișcare trăirilor femeilor participante la ateliere-laborator (f. expérimental) prin trei performance-uri urban-montane (f. vegetale).

De asemenea, inițiativa urmărește să mapeze și să promoveze artistele care locuiesc în Brașov pe platforma femmedigitale.ro (f. digitale).

Femme monumentale. Femme végétale este un proiect derulat de Developing Art, inițiat de Madira în parteneriat cu I Dance You și finanțat de Primăria Municipiului Brașov.

Developing Art este o asociație culturală dedicată facilitării proceselor artistice către public și îmbunătățirii relației dintre artiști și public. DA a dezvoltat și coordonat un număr de proiecte culturale interdisciplinare care au ca priorități dansul contemporan, mixed media, educație și cercetare și arte vizuale. Co-fondatoarele și membrii asociației sunt activi pe scena de artă contemporană, bucurându-se de colaborări atât naționale cât și internaționale.

Madira – casa mamelor care și-au asumat rolul de creatoare și în afara spațiului domestic – este un cadru sigur de susținere, mișcare și de incubare profesională a mamelor (singure) artiste independente prin rezidențe de luat s p a ț i u în Schei, Brașov.

Sursa: I Dance You/ facebook

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email