Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Concerte

Festivalul Organ Nights

Ce poate fi mai frumos decât să asculți muzica marilor compozitori într-un monument arhitectural unic? Concertele de la Biserica Neagră sunt experiențe de neuitat. În acest an, vă oferim atât concertele de orgă din cadrul sezonului estival de vară al Festivalului Organ Nights, cât și concerte extraordinare care vor cuprinde coruri și soliști din țară și din străinătate.

Concertele Organ Nights revin în Biserica Neagră din 4 iunie până la finele lunii septembrie. Sezonul estival de orgă se bucură de o tradiție neîntreruptă  din anul 1953. De atunci au avut loc mai mult de 4000 concerte de orgă în Biserica Neagră.

În acest an, concertele vor avea loc în zilele de sâmbătă, de la ora 18.00, cu o durată de aproximativ 60 de minute, protagoniști fiind artiști invitați din SUA, Croația și România. În repertoriul celor 17 concerte vom găsi compozitori din toate epocile – un repertoriu croit pe posibilitățile oferite de cele 4 instrumente din Biserica Neagră.

Aceste concerte sunt parte integrantă a conceptului Inspiratio by History & Music, un concept lansat în anul 2020 de către Biserica Neagră, care are misiunea ocrotirii și punerii în valoare a patrimoniului acestui monument. Cu fiecare participare, publicul își aduce contribuția la păstrarea moștenirii valoroase, printre care restaurarea și conservarea unor obiecte deosebite, reparații, acordaj și întreținere a orgilor, dar și la creșterea ofertelor cultural-istorice pentru publicul larg.

Costul unui bilet pentru concertele sezonului estival de orgă este de 20 lei, copiii până în 18 ani beneficiind de gratuitate. Excepție face concertul dedicat copiilor din data de 11.6., în cazul căruia biletul costă pentru adulți și copii 20 lei. Costul pentru bilete concertelor extraordinare variază între 30 și 50 lei, iar copii beneficiază în cazul biletelor de 30 lei de o reducere.

Pentru concertele extraordinare, vânzarea biletelor va începe cu 10 zile înainte de eveniment, iar pentru concertele Festivalului „Organ Nights”, biletele se pot achiziționa începând cu ziua de luni a săptămânii în care se desfășoară fiecare concert, de la casa de bilete aflată în incinta magazinului Inspiratio gift studio.

Găsiți mai jos programul pentru Iulie 2022:

02.07. –  Trei secole de muzica de orgă – Clasa de orga ale UNMB, profesor Dan Racoveanu se prezinta in premiera publicului Brasovean.

06.07. – Turneul Internațional Stradivarius – Paganini Magic

Alexandru Tomescu – vioară, Dragoș Ilie – chitară clasică

09.07. – Organ Nights

Erich Türk – Cluj

16.07. –  Organ Nights

Ursula Philippi – Prejmer

21.07. –  Concert cor și orgă

Parry, Webern, Rautavara

Corul Mixt din Zürich – Neue Zürcher Kammerchor – Elveția

23.07. –  Organ Nights

Eckart Schlandt – Brașov

26.07: Concert cor și orgă

Requiem – Maurice Duruflé

Corul proiectului muzical Sing & Fit, dirijor Christian Ciuca + orgă: Steffen Schlandt)

30.07. – Organ Nights

Un arc peste generații

Felix, Steffen, Eckhardt Schlandt

31.07. – Matineu coral

Coro Piccolo – Germania

Mai multe informații: inspiratio.ro/concerte/

Sursa: Inspiratio

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email