Brașovul este un oraș pentru toate anotimpurile, dar parcă nicicând în timpul anului nu este atât de frumos ca atunci când își îmbracă haina de zăpadă.
Și când e iarnă și se apropie Crăciunul, știm – localnici și oaspeți deopotrivă – să gustăm mai din plin farmecul orașului împodobit și iluminat festiv, în care abia aștepți să te pierzi pe străduțe medievale înguste, să urci pe Dealul Straja, la Cetățuie, sau să te plimbi pe promenada de sub Tâmpa.
Crăciunul e cea mai mare sărbătoare a iernii, nu doar în România, ci și în celelalte țări din Europa.
În funcție de cultură și istorie, fiecare țară are tradițiile sale de Crăciun.
În unele zone, Crăciunul se celebrează cu mult fast, în altele e o sărbătoare spirituală ce urmează obiceiuri vechi și face apel la tradiții populare. […]
Anul acesta, Târgul de Crăciun al Brașovului va avea 62 de căsuțe destinate comercianților, producătorilor locali și meșteșugarilor și va fi cel mai mare pe care orașul l-a avut vreodată.
Vizitatorii vor putea cumpăra produse alimentare ambalate, precum mezeluri locale tradiționale sau dulciuri de Crăciun și nu numai: kürtőskalács, turtă dulce, cozonac, marțipan.
Standurile meșteșugarilor vor oferi produse artizanale, precum haine de lână, obiecte din ceramică decorativă, decorațiuni din rășină sau jucării.
Târgul va avea și o zonă cu căsuțe care prepară mâncare caldă, completată de un spațiu cu mese unde vizitatorii pot degusta sau mânca pe săturate din produsele gătite în fața lor.
Și pentru ca nimeni să nu rateze paharul de vin fiert, Primăria Brașov va suplimenta numărul de autobuze pentru ca oaspeți și localnici deopotrivă să se poată bucura din plin de produsele și atmosfera Târgului.
În spiritul sărbătorilor de iarnă, Cinema Astra din Brașov vă invită să vă bucurați de o selecție remarcabilă de filme de artă și clasice, în perioada 30 noiembrie 2023 – 7 ianuarie 2024.
Fiecare zi a săptămânii este dedicată unui gen cinematografic distinct, promițând o experiență captivantă pentru iubitorii de film.
Moș Crăciun este un personaj mitologic, care împarte cadouri tuturor copiilor în noaptea de Crăciun (24 spre 25 decembrie). […]
Moș Craciun nu va lipsi nici în acest an din Brașov. Îi așteaptă, pe scaunul lui special, pe toți copiii, în Piața Sfatului, în perioada 17-23 decembrie, între orele 17:00-20:00. Moșul va asculta dorințele fiecărui copil, iar elfii lui se vor asigura că acestea sunt notate și ajung unde trebuie, ca bucuria să fie deplină de Crăciun.
La Căsuța lui Moș Crăciun din Piața Sfatului, între 30 noiembrie și 24 decembrie, Asociația Kastel va organiza Campania ShoeBox, în cadrul căreia pot fi făcute donații pentru copii defavorizați.
Și tot aici, copiii vor fi răsfățați cu jocuri, pictură pe față sau vor picta pe globuri.
Un brad înalt de 20,5 metri împodobește centrul Brașovului de sărbători. Bradul a fost adus de pe o pășune din Poiana Brașov, zona Poiana Mică, proprietate a orașului, este amplasat lângă Casa Sfatului și își așteaptă fotografii!
Anul acesta, Târgul de Crăciun al Brașovului va avea peste 60 de căsuțe destinate comercianților și meșteșugarilor.
Vizitatorii vor avea de toate, de la vin fiert și mâncăruri calde la dulciuri și obiecte de artizanat, și se vor bucura de toate acestea în decorul splendid al Pieței Sfatului, inima orașului.
Trecerea dinspre strada Mureșenilor către strada Republicii sau Corso, cum o știu brașovenii, se face pe strada Sf. Ioan și prin Piața Sf. Ioan.
Acum, în plină iarnă, Piața Sfântul Ioan se transformă într-un loc special, destinat patinajului de agrement.
Astfel, patinoarul va avea o suprafață de 600 mp și va fi deschis pe 6 decembrie, la 17.30, de către secția de patinaj artistic a Clubului Sportiv Corona, urmând să rămână funcțional pe perioada iernii.
Capacitatea acestuia va fi de 150 de persoane și este dotat cu o mașină de curățare a gheții și 200 de perechi de patine, precum și figurine cu ajutorul cărora cei mici să poată învăța să patineze.
În piață vor fi amplasate rulote cu mâncare și băuturi calde, iar ambientul muzical va fi asigurat de „Radioul lui Moș Crăciun” Magic FM.
luni – vineri: 14:00-21:30
sâmbătă – duminică (inclusiv sărbătorile legale): 10:00-21:30
Intrarea este liberă, iar patinele se pot închiria gratuit.
luni – duminică: 10:00-21:30
sâmbătă – duminică (inclusiv sărbătorile legale): 10:00-21:30
Intrarea este liberă, iar patinele se pot închiria gratuit.
Fosta Bancă Săsească, una dintre clădirile istorice simbolice ale Brașovului, a fost construită între anii 1906-1908, după planurile arhitectului Albert Schuller, cel care a proiectat şi Hotelul „Coroana”, fiind una dintre puținele construcții „Jugendstil” din oraș. […]
Din anul 2023, Banca de Cultură, cum a fost redenumită clădirea, a devenit hub cultural, găzduind expoziții, recitaluri și concerte, piese de teatru și lansări de carte.
În decembrie, Banca de Cultură propune un program cultural dens, la care publicul va avea acces liber.
TOATĂ LUNA DECEMBRIE 2023
Piese de teatru
Ateliere de creație
Concerte de colinde
Expoziție de pictură
Recitaluri de chitară și flaut
Dans
11 DECEMBRIE 2023
Vernisaj expoziție de fotografie „Zeii de împrumut ai Vienei. Martori împietriți” / Christine de Grancy
22 DECEMBRIE 2023, ORA 17.00
Lansare de carte / „Trei zile nemaipomenite”, de Ioana Pârvulescu