Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/06/2024
Muzică

LA CHICA pentru al treilea an în România!

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii LA CHICA pentru al treilea an în România! Share LA CHICA pentru al treilea an în România!
 LA CHICA pentru al treilea an în România!


LA CHICA pentru al treilea an în România!

În 2022, publicul român o cunoștea pentru prima dată pe La Chica, cântăreață semi-șaman, semi-magician ce îmbină armonii într-un gen electro magnetizant.

După succesul de atunci, este al treilea an consecutiv în care Institutul Francez din România o invită în România. La Chica va cânta în variantă solo, la București, cu ocazia Fête de la Musique (18 iunie, 19h, la Cinema Elvire Popesco), la 𝗧𝗜𝗙𝗙 (Cluj, 20 iunie) și la 𝗥𝗼𝗰𝗮𝗻𝗼𝘁𝗵𝗲𝗿𝘄𝗼𝗿𝗹𝗱 (Iași, 22 iunie).

Cu tatăl francez și mama venezueleană, Sophie Fustec aka La Chica, a crescut între Franța și Venezuela. A studiat pianul la Conservator și a acompaniat mari artiști precum Yael Naim, Christophe Maé sau Pauline Croze. Primul album ‘Cambio’ a apărut în 2019, urmat ‘de La Loba’ în 2021, dedicat fratelui său, un opus intim, sincer, impregnat de magie și de ritual, în care artista construiește sonorități inedite doar din sunetul pianului și al vocii sale.

În contextul actual când totul este aseptizat, când ponderea rețelelor sociale cere o perfecțiune iluzorie, La Chica transmite emoțiile într-o manieră liberă și autentică.

 LA CHICA pentru al treilea an în România!

Considerată o Frida Kahlo a pop-ului electronic, prin muzica ei, La Chica reunește două lumi, America Latină și Franța, mai precis Parisul și cartierul parizian Belleville, într-un colaj de texturi și sunete, prin care Sophie păstrează muzica tradițională cu care a crescut pentru a-i adauga influențe moderne.

André Manoukian a descris-o cel mai bine: 

«Există ceva sacru în vocea ei. Incantațiile ei ne eliberează de gravitație, corpul ei se ondulează și antrenează prin mimetism și corpurile noastre. Un dans al sunetelor, al cuvintelor, al strigătelor, al graiurilor și al degetelor. De pe clapele pianului, ca un șaman, ne dirijează tranșa. Trebuie să o vezi pregătindu-se, înainte de a scoate un sunet: cu spatele drept, umerii depărtați, capul ridicat, bărbia înfiptă în piept, ochii pe jumătate închiși și, deodată, vibrația: senină, magică, liniștitoare. 

Rând pe rând în rol de femeie războinică sau poetă, vocea ei învăluie, vrăjește, mângâie, reunește forțe uneori contradictorii într-o poveste dinamică. Hip-hop, afro-caraibe, doo-wap, Debussy, ea a integrat toate acestea în vocea și tehnica de pian la care adaugă și jocul unui sampler. Cântă în secvențe și sonorități care par împrumutate de la Horowitz pe un ritm de cumbia…».

 LA CHICA pentru al treilea an în România!

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută