Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/06/2024
Lifestyle Artă & Cultură / Art Expo

Spectacolul imersiv „Lumea Subacvatică” la Iași, din 13 iunie

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Spectacolul imersiv „Lumea Subacvatică” la Iași, din 13 iunie Share Spectacolul imersiv „Lumea Subacvatică” la Iași, din 13 iunie
Spectacolul imersiv „Lumea Subacvatică” la Iași, din 13 iunie


Spectacolul imersiv „Lumea Subacvatică” la Iași, din 13 iunie

Spectacolul imersiv „Lumea Subacvatică” va fi adus în premieră la Iași pe 13 iunie, în cadrul MINA Pop Up, ediția itinerantă a muzeului imersiv al noilor arte, MINA. 

Acest spectacol este dedicat copiilor și isi propune să ofere celor mici o călătorie fascinantă prin apele din țară, Delta Dunării și Marea Neagră, dar și în adâncurile Oceanului, unde pot descoperi comunitatea de animale și importanța apei ca sursă a vieții pe pământ. 

Expoziția se axează pe educație și sustenabilitate, ridicând problema păstrării unui mediu mai curat. 

Spațiul MINA Pop Up este un cort de 450 mp, cu proiecții 360, organizat împreună cu Palas Campus Iași pe strada Iancu Bacalu, la 10 minute distanță de Palatul Culturii. MINA Pop Up va avea loc la Iași între 13 iunie și 28 iulie, perioadă în care vor fi prezentate mai multe spectacole imersive și instalații interactive.

Spectacolul imersiv „Lumea Subacvatică” la Iași, din 13 iunie

„Lumea Subacvatică – O călătorie imersivă a apei” este o incursiune educațională în biodiversitatea apei, marcată de conștientizarea modului în care putem contribui la o lume mai curată și la protejarea speciilor. Această prezentare digitală va fi însoțită de un ghid audio care oferă copiilor oportunitatea de a învăța despre rezervația Deltei Dunării, speciile de plante și pești din Marea Neagră, dar și despre misterele Oceanului. Show-ul va fi disponibil până pe 28 iulie.

În aceeași perioadă, între 13 iunie și 28 iulie, vizitatorii MINA Pop Up Iași vor putea admira și expoziția „Constelatii Interioare”. Acest spectacol imersiv prezintă ilustrațiile lui Alex Nimurad (ilustrator, designer, art director si protagonist al celei de-a 23-a editie One Night Gallery), animate de studioul Noetic și acompaniate de coloana sonoră realizată de Ștefan Andrei Ștefanovici. Expoziția cuprinde 21 de lucrări de artă ce reflectă pasiunea lui Nimurad pentru mitologie, arta clasică și design contemporan. Stilul său îmbină aceste influențe diverse cu elemente minimaliste, creând un limbaj vizual unic și dinamic.

În plus, în aceeași perioadă, vizitatorii vor avea ocazia să admire și renumita expoziție imersivă „Van Gogh”. Acest spectacol a fost deja apreciat de un public numeros la București și include peste 80 de opere create de Van Gogh, între care picturi, desene și schițe. Printre operele ce vor putea fi admirate se numără renumitele „Noapte înstelată”, „Autoportret”, „Lan de grâu cu corbi”, „Iriși” și „Mâncătorii de cartofi”, precum și lucrări din perioada de creație timpurie. Expoziția oferă o incursiune captivantă în universul artistic al lui Van Gogh, combinând proiecțiile spectaculoase cu o coloană sonoră impresionantă.

Biletele pentru spectacolele MINA și MINA Pop-Up sunt disponibile pentru achiziționare pe site-ul oficial al muzeului, la sectiunea bilete, iar pentru mai multe informații și detalii despre program, vă invităm să ne vizitați pe www.minamuseum.com/minapopup/.

Spectacolul imersiv „Lumea Subacvatică” la Iași, din 13 iunie

MINA Pop Up este găzduit de: Palas Campus Iași, Iulius Mall Cluj și Iulius Town Timișoara, centrele de shopping, office și entertainment dezvoltate de compania IULIUS în cele trei orașe.

Despre MINA

MINA este primul spațiu imersiv din România și cel mai mare centru de new media art din Europa de Sud Est. Muzeul combină arta și tehnologia într-un spațiu senzorial pentru toate vârstele și are ca scop creșterea consumului cultural și a calității producției culturale în România. Prin acest spațiu multifuncțional, dotat cu tehnologie de ultimă generație, extindem granițele colaborărilor multidisciplinare și internaționale care sprijină inovația și digitalizarea. 

MINA este un proiect conceput de OneNight Gallery și LePetit. 

În 2024, MINA a lansat MINA Pop Up, ediția itinerantă ce aduce arta digitală și noile tehnologii în trei mari orașe din România: Cluj-Napoca (19 aprilie – 2 iunie), Iași (10 iunie – 10 septembrie) și Timișoara (18 septembrie- 31 decembrie).

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută