Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/05/2024
Festival Artă & Cultură / Performing arts

Festivalul Internațional ”Vara Magică” 2024 – 15% reducere la abonamentele achiziționate până la 31 mai

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Festivalul Internațional ”Vara Magică” 2024 – 15% reducere la abonamentele achiziționate până la 31 mai Share Festivalul Internațional ”Vara Magică” 2024 – 15% reducere la abonamentele achiziționate până la 31 mai
Festivalul Internațional ”Vara Magică” 2024 - 15% reducere la abonamentele achiziționate până la 31 mai


Festivalul Internațional ”Vara Magică” 2024 – 15% reducere la abonamentele achiziționate până la 31 mai

Festivalul Internațional ”Vara Magică”, ajuns la cea de-a 13-a ediție, va avea loc în perioada 3 iulie – 21 august, la Ateneul Român din București.

Biletele și abonamentele pentru cele 9 concerte camerale și simfonice, care vor avea loc în serile de miercuri, de la ora 19:30, în lunile iulie și august, sunt deja puse în vânzare: Bilete la Festivalul Vara Magica.

15% reducere la abonamentele achiziționate până la 31 mai.

Festivalul Internațional ”Vara Magică” 2024 - 15% reducere la abonamentele achiziționate până la 31 mai

Biletele se găsesc și la Casa de Bilete a Ateneului Român, intrarea din strada Benjamin Franklin nr. 1-3, de luni până vineri, între orele 15:00-20:00.

Anul acesta, festivalul, care de 13 ani le propune bucureștenilor și turiștilor concerte în miez de vară, va începe miercuri, pe 3 iulie, cu o premieră absolută: toate cele patru viori care i-au aparținut compozitorului George Enescu vor fi împreună pe aceeași scenă, în concertul ”Generații”, susținut de Croitoru String Virtuosi Orchestra. 

În săptămânile care urmează, melomanii vor avea bucuria să asculte, pe 10 iulie, concertul Violoncellissimo, ansamblul mult iubit de publicul din România, cu un program eclectic, de la baroc la rock, de la clasic la muzică de film, iar pe 17 iulie,  recitalul susținut de violonistul Alexandru Tomescu și pianista Sînziana Mircea, cu un program care a făcut înconjurul lumii, acum în premieră prezentat publicului românesc.

O altă premieră va avea loc marți 23 iulieOrchestra de Tineret din Macao (China) concertează pentru prima dată la București. Urmează concertul susținut de Camerata Regală, pe 24 iulie. Luna lui cuptor se va încheia cu un concert susținut de Orchestra de Tineret a Austriei. 

În luna august, melomanii sunt invitați la trei concerte: Orchestra de Tineret a Sloveniei, pe 7 august, Orchestra Română de Tineret, condusă de Cristian Mandeal, pe 14 august, festivalul ”Vară Magică” încheindu-se miercuri, 21 august, cu un concert susținut de Orchestra Sinfonietta, dirijor și solist: violonistul Alexander Sitkovetsky.

Festivalul Internațional ”Vara Magică” 2024 - 15% reducere la abonamentele achiziționate până la 31 mai

Inițiatorul acestui festival, Dorin Ioniță, spunea zilele trecute: ”Sunt 9 concerte de cel mai înalt nivel. Sunt 9 seri de vară în care atât publicul cunoscător, cât și curioșii, pot găsi alternativa de petrecere a serilor de miercuri în sala Ateneului Român.

Asta am vrut de la început, când, acum mai bine de un deceniu, am luat decizia de a organiza un festival de muzică clasică în mijlocul verii: să propun publicului concerte care să aducă bucurie – o briză răcoroasă după o zi toridă. Cozile de la intrarea în Ateneu (pe care sper să le văd și anul acesta) îmi arată că nu m-am înșelat: publicul dorește calitate, trebuie doar să aibă acces la ea.” (Dorin Ioniță)

Mai multe detalii pe www.lanto.ro și www.varamagica.ro

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută