Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 27/05/2024
Film

Programul săptămânii 29 mai – 2 iunie de la Cinema Victoria și Cinema Timiș

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Programul săptămânii 29 mai – 2 iunie de la Cinema Victoria și Cinema Timiș Share Programul săptămânii 29 mai – 2 iunie de la Cinema Victoria și Cinema Timiș
Programul săptămânii 29 mai - 2 iunie de la Cinema Victoria și Cinema Timiș


Programul săptămânii 29 mai – 2 iunie, la Cinema Victoria

Suntem cu un pas mai aproape de vară, de vacanță și de Ziua Copiilor, cărora le-am pregătit un weekend de poveste cu 7 filme alese pentru ei la Cinema Victoria! Până atunci însă vino cu noi într-o tură pe #CineMunte și descoperă povești de viață care nu te vor lăsa indiferent.

Miercuri, pictorul Edvard MUNCH se mai dezvăluie o dată pe ecranul nostru, într-un documentar care surprinde simbolurile din operele sale și influența sa colosală asupra unor artiști precum Andy Warhol, Ingmar Bergman sau Marina Abramovic. Apoi, vino să vezi cum ceea ce promitea a fi cea mai tare vacanță se poate transforma într-o amintire dureroasă, în tulburătorul debut al lui Molly Manning Walker – CUM SĂ FACI SEX.

Joi, urcăm pe vârf de #CineMunte și ne mai gândim dacă vrem să revenim… LA MONTAGNE ni-l prezintă pe Pierre, un inginer parizian, care se lasă vrăjit de culmile înzăpezite ale Alpilor, jurând că nu se va mai întoarce vreodată în civilizaţie. Filmul este prezentat în parteneriat cu Institutul Francez și este subtitrat doar în limba engleză. Tot joi, mai poți afla povestea emoționantă a cinci femei – mame singure, fără posibilități materiale – care lucrează la brutăriei MamaPan, una dintre puținele afaceri sociale din România, care se luptă să supraviețuiască, în documentarul PÂINEA NOASTRĂ CEA DE TOATE ZILELE de Șerban Georgescu.

De vineri, intrăm în atmosfera de sărbătoare și petrecem trei zile ca-n povești de Ziua Copilului. Începem cu GARFIELD, faimosul motan de interior, care urăște zilele de luni și iubește lasagna. #VinoLaVictoria cu toată familia să urmărești noua sa aventură în aer liber. După aceea, părinții și copiii mai mari vor fi puși în fața unei ciocniri între două generații, în comedia dramatică TOTUL DESPRE FAMILIA LESKOVICS.

Sâmbătă și duminică, cei mai mici spectatori o pot urma pe NINA ȘI SECRETUL ARICIULUI, pot face cunoștință cu urmașul lui Don Quijote în GIGANȚII DIN LA MANCHA sau pot lua parte la nouă aventură a lui LASSIE, cea mai îndrăgită collie. Aceste filme sunt dublate în limba română.

Pe cei mai mărișori, care știu deja să citească subtitrări, îi invităm să-l cunoască pe THABO, un băiat de 11 ani care încearcă să salveze un pui de rinocer în savana africană, pe Antoine, un tânăr parizian din anii ‘50, care preferă cinematograful și cărțile în locul școlii – în CELE PATRU SUTE DE LOVITURI, celebrul film de debut al lui François Truffaut, prezentat tot în parteneriat cu Institutul Francez, precum și să facă o incursiune în fascinanta societate a balenelor, la avanpremiera GARDIENII PLANETEI.

Vezi aici programul săptămânii de la Cinema Victoria

Programul săptămânii 31 mai – 2 iunie, la Cinema Timiș

La Cinema Timiș, driblăm săptămâna și ajungem direct în weekend, unde ne așteaptă două filme despre sport, o comedie, un SF, precum și un nou spectacol de operă proiectat pe ecran. Toate, de văzut cu prietenii și familia!

Vineri după-amiază, ne reîntoarcem la PRIETENII IMAGINARI din copilărie, într-o comedie cu Ryan Reynolds și Phoebe Waller-Bridge.

Vineri seara, la proiecția CHALLENGERS, pășim pentru ultima dată pe terenul de tenis cu Zendaya, o fostă jucătoare-fenomen devenită antrenoare, prinsă într-un triunghi amoros cu actualul soț și fostul iubit din adolescență.

Sâmbătă, ne mutăm pe terenul de volei la premiera HAIKYU!! THE DUMPSTER BATTLE, unde echipa Liceului Karasuno are o ascensiune fulminantă, în ciuda competiției puternice.
Adrenalina se menține la cote maxime și la proiecția următoare: FURIOSA: SAGA MAD MAX, o nouă plăsmuire impresionantă a minții lui George Miller, care tocmai a avut premiera mondială la Cannes.

Duminică, îți aducem un nou spectacol de la Royal Opera House pe marele ecran: CARMEN – una dintre cele mai fredonabile partituri din toate timpurile, semnată de Georges Bizet, în transpunerea uimitoare a regizorului Damiano Michieletto.

Vezi aici programul săptămânii de la Cinema Timiș

Programul săptămânii 29 mai - 2 iunie de la Cinema Victoria și Cinema Timiș
Royal Opera House: CARMEN

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută