Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 25/05/2024
Film

Trei kilometri până la capătul lumii a primit Premiul Queer Palm la Cannes

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Trei kilometri până la capătul lumii a primit Premiul Queer Palm la Cannes Share Trei kilometri până la capătul lumii a primit Premiul Queer Palm la Cannes
Trei kilometri până la capătul lumii a primit Premiul Queer Palm la Cannes.


Trei kilometri până la capătul lumii a primit Premiul Queer Palm la Cannes.

Juriul competiției de anul acesta, în care au mai fost incluse filme semnate de Jaques Audiard, Marcelo Caetano sau Karim Aïnouz – a fost compus din: Lukas Dhont (regizor), Paloma (câștigătoarea Drag Race France), Jad Salfiti (jurnalist), Juliana Rojas (realizatoare de film, editor), Sophie Letourneur (regizoare, actriță).

Premiul i-a fost înmânat regizorului Emanuel Pârvu de către Lukas Dhont care a citit și motivația juriului:

“O descompunere dură și prețioasă a unui sistem al violenței. Perspectiva sa dezvăluie încet lumea patriarhală în care au crescut personajele noastre în care spațiul de a exista pe deplin este făcut imposibil de structurile ideilor adânc înrădăcinate. […] În acest film hipnotizant, oamenii par să fie ținuți de sfori care îi îndepărtează de lumină, până când unii dintre ei încep să se elibereze.”

La ceremonie a fost prezentă și Miruna Berescu, co-scenarista și producătoarea filmului.

Trei kilometri până la capătul lumii a primit Premiul Queer Palm la Cannes.

De la înființarea sa, în 2010, Cannes Film Festival Queer Palm a recompensat filme memorabile care reflectă diversitatea și importanța temelor abordate de acest premiu. Filmele laureate anterior cu Queer Palm au contribuit la promovarea cauzei LGBTQ+ în cinema, printre ele numărându-se titluri precum: Monster (r. Kore Eda Hirokazu), Girl (R. Lukas Dhont), Portrait de la Jeune Fille en Feu (r. Céline Sciama), 120 Battements par Minute (r. Robin Campillo), Carol (r. Todd Haynes), Pride (r. Matthew Warchus) sau Laurence Anyways (r. Xavier Dolan).

Trei kilometri până la capătul lumii a primit Premiul Queer Palm la Cannes.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută