Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/05/2024
Muzică

Concert NEACO’ la Bucureşti de Ziua Națională a Italiei

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Concert NEACO’ la Bucureşti de Ziua Națională a Italiei Share Concert NEACO’ la Bucureşti de Ziua Națională a Italiei
Concert NEACO' la Bucureşti de Ziua Națională a Italiei


Concert NEACO’ la Bucureşti de Ziua Națională a Italiei

Ambasada Italiei și Berăria H, promovează împreună, un concert foarte special, cu ocazia Zilei Naționale a Italiei duminică, 2 iunie 2024, de la ora 20:00.

O poveste-călătorie între continente și stiluri muzicale: vă prezentăm NeaCo’, un septet italian unic, care aduce publicului cele mai faimoase cântece napoletane într-o manieră nouă și originală.

Formația – compusă din percuționistul afro-cubanezo-neapolitan Giovanni Imparato, Luigi Carbone la pian și la orgă electrică (dar și regizor și narator), Mats Hedberg și Antonio Carluccio la chitare, Davide Grottelli la instrumente de suflat, Silvia Aprile voce și Stefano Di Meglio la bas – va însoţi publicul român într-o călătorie în muzica “contaminată de spiritul napoletan“. 

Proiectul NeaCo’ (www.neaco.it) este o abreviere eficientă a “Neapolitan Contamination“, născută din muzica tradițională napoletană şi plonjând cu măiestrie în ritmurile și melodiile celor mai variate țări ale lumii: jazz, reggae, swing, salsa, tango, rap vor fi doar câteva dintre elementele îmbinate ingenios cu cele mai cunoscute cântece din cea mai veche și iubită cultură muzicală italiană. 

Concert NEACO' la Bucureşti de Ziua Națională a Italiei

Ascultătorul va găsi “în interiorul” fiecărui cântec o “sămânță de contaminare”, un element de globalizare, capabil să transpună melodia într-o țară și într-un stil narativ cu totul diferit. Este o contaminare totală a cântecelor clasice napoletane cu toate genurile muzicaleNa tazzulella e cafè este transformată în versiune reggae; Indifferentemente devine un tango; O’sarracino este remodelată ca funky; Dicitencello vuje este prezentată în ritm de salsa; Io te voglio bene assaje devine o piesă de jazz, iar O’ guarracino se transformă în rap. Napoli și muzica napoletană în diferite limbi și stiluri, în semn de deschidere și prietenie.

Trăiască Italia!

Intrare liberă! 

Acces: 18:00 I Concert: 20:15

Rezervări: prin formularul berariah.ro/ev/ziua-italiei-bh-neaco-2024

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută