Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 20/05/2024
Film

Programul săptămânii 21 – 22 mai de la Cinema Victoria și Cinema Timiș

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Programul săptămânii 21 – 22 mai de la Cinema Victoria și Cinema Timiș Share Programul săptămânii 21 – 22 mai de la Cinema Victoria și Cinema Timiș
Programul săptămânii 21 - 22 mai de la Cinema Victoria și Cinema Timiș


Vă prezentăm programul săptămânii 21 – 22 mai de la Cinema Victoria și Cinema Timiș

Programul săptămânii 22 – 26 mai, la Cinema Victoria

E iarăși luni. Tragem tare aer în piept și ne imaginăm că suntem pe Croazetă, la cel mai mare festival de film din lume. Proiecțiile speciale 10 Regizori de Cannes continuă și în această săptămână! În program vei mai găsi câteva dintre filmele momentului, un clasic românesc, precum și o nouă întâlnire a cineclubului liceenilor.

Ca întotdeauna, cursa pentru Palme d’Or-ul din acest an este una strânsă, reunind atât regizori mai tineri, cât și nume deja consacrate. Până când ajung și la noi filmele laureate (sperăm, cât mai multe), îți propunem să le revezi pe cele care i-au făcut cunoscuți pe 10 dintre regizori selectați.

Programul săptămânii 21 - 22 mai de la Cinema Victoria și Cinema Timiș
HOLY SPIDER

Miercuri, nu rata HOLY SPIDER de Ali Abbasi, care a obținut Premiul pentru Cea mai bună actriță (Zar Amir-Ebrahimi) la Cannes 2022. Joi, vizionăm MAROCCO de Emanuel Pârvu, singurul regizor român prezent în competiția din acest an. Vineri, nu rata câștigătorul Palme d’Or din 2015: DHEEPAN de Jacques Audiard. Sâmbătă, ultimul film pe care ți-l propunem înainte de ceremonia de premiere din acest an este LETO – O VARĂ ROCK’N’ROLL al lui Kirill Serebrennikov, selecționat în Competiția Oficială la Cannes 2018.

Duminică, ai șansa de a revedea încă un film clasic românesc la #CinematecaItinerantă: DINCOLO DE NISIPURI (1974) de Radu Gabrea, realizat după nuvela omonimă și după un roman al lui Fănuș Neagu. Ca de obicei, proiecția va beneficia de o introducere.

Vineri, pentru ultima întâlnire #FilmAfterSchool din acest an școlar, liceenii au ales BABYTEETH – PRIMA IUBIRE, în care o adolescentă de 16 ani (Eliza Scanlen) trăiește ultimele faze ale unei boli incurabile și miracolul primei îndrăgostiri. Toată lumea este binevenită, indiferent de vârstă.

Tot despre adolescenți și primele descoperiri ale complexităților sexului și consimțământului este vorba și în proaspăt lansatul CUM SĂ FACI SEX. Dacă l-ai ratat la proiecția specială de la Film Therapy, îl mai poți viziona și în această sâmbătă.

Mai poți vedea în continuare pe ecranul nostru: MUNCH: DRAGOSTE, FANTOME ȘI VAMPIRI NOBILI – o incursiune în viața unuia dintre cei mai marcanți pictori ai secolului XX, miercuri; NASTY – documentarul despre emblematicul Ilie Năstase, joi; sau TOTUL DESPRE FAMILIA LEFKOVICS – un feelgood movie despre un tată și un fiu care, atunci când ajung din nou sub același acoperiș, se văd nevoiți să-și înfrunte diferențele, duminică.

Cu cei mai tineri spectatori pornim pe urmele lui Don Quijote, la proiecția în premieră a filmului GIGANȚII DIN LA MANCHA, duminică, și mai avem parte de câteva aventuri cu GARFIELD, sâmbătă după-amiază.

Programul săptămânii 21 - 22 mai de la Cinema Victoria și Cinema Timiș

Programul săptămânii 21 – 26 mai, la Cinema Timiș

Știi deja că ne place să-ți aducem diferite tipuri de artă în sala de cinema. În această săptămână, te invităm la un spectacol de teatru despre o celebră actriță de film, precum și la ultimul episod din seria Mari pictori pe ecran. Mai avem pentru tine cea mai nouă producție din saga Mad Max, încă un clasic prezentat de Ceau, Cinema Italiano! și alte câteva proiecții speciale cu filme de la Regizori de Cannes.

Marți seara, Sunlight Theatre ne oferă ocazia de a o cunoaște pe VIVIEN LEIGH, Scarlett cea de neuitat din „Pe aripile vântului”, supranumită „Viv, the world’s darling”, în ULTIMA SA CONFERINȚĂ DE PRESĂ – un spectacol biografic excepțional, în interpretarea live a Lamiei Beligan.

Dacă până acum ai avut ocazia de a cunoaște câte un MARE PICTOR în seria noastră specială care le-a fost dedicată, joi, la proiecția despre COLECȚIONARUL DANEZ ai o paletă de artiști impresioniști DE LA DELACROIX LA GAUGUIN.

Vineri, poți vedea încă două filme de la regizorii selectați în competiția oficială a festivalului de la Cannes 2024, aflat în plină desfășurare. Începem cu COW al regizoarei britanice Andrea Arnold, un film despre viața privită prin ochii unei vaci de lapte, din selecția Cannes Premieres 2021, și continuăm cu MAPS TO THE STARS al lui David Cronenberg, o poveste de la Hollywood despre provocările cu care se confruntă doi foști copii-actori de succes, prezentat la Cannes 2015, unde a fost recompensat cu Premiul pentru Cea mai bună actriță (Julianne Moore).

Sâmbătă seara, nu rata premiera FURIOSA: SAGA MAD MAX, primul film de la Cannes 2024 pe care-l putem vedea și pe ecranele din România. George Miller revine cu o aventură distopică, în care omenirea e pe cale de dispariție.

Programul săptămânii 21 - 22 mai de la Cinema Victoria și Cinema Timiș
Carlo BATTISTI (Umberto Domenico Ferrari), Maria Pia CASILIO (Maria)

Tot sâmbătă, Ceau, Cinema Italiano! revine cu o nouă capodoperă, aparținând de această dată neorealismului italian: UMBERTO D., filmul lui Vittorio de Sica din 1952, în care un pensionar vrea să-și pună capăt zilelor, dar renunță în ultimul moment, ca să nu-și lase câinele singur pe lume.

Duminică, două filme de văzut cu familia sau cu gașca de prieteni: premiera PRIETENI IMAGINARI, cu Ryan Reynolds, și CASCADORUL, cu Ryan Gosling. Tu pe care Ryan îl preferi?

Programul săptămânii 21 - 22 mai de la Cinema Victoria și Cinema Timiș

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută