Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/05/2024
Artă & Cultură / Performing arts

Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” readuce pe scenă îndrăgita operetă Mam’zelle Nitouche

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” readuce pe scenă îndrăgita operetă Mam’zelle Nitouche Share Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” readuce pe scenă îndrăgita operetă Mam’zelle Nitouche
Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” readuce pe scenă îndrăgita operetă Mam'zelle Nitouche


Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” Galați. Agenda Culturală – 19 mai 2024

Duminică, 19 mai, ora 18:30, Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” readuce pe scenă îndrăgita operetă Mam’zelle Nitouche.

Premiera absolută a acestei operete a avut loc în data de 26 ianuarie 1883, la Paris, la Théâtre des Variétés, fiind una dintre cele mai inspirate și apreciate lucrări semnate de  compozitorul francez Florimond Ronger (Hervé). Libretul a fost realizat de Henri Meilhac și Albert Millaud, doi autori celebri în epocă și cuprinde numeroase inserții satirice asupra societății din acea perioadă, având totodată un caracter autobiografic.

Pe scena liricului gălățean povestea Mam’zelle Nitouche a prins viață pe 11 octombrie 1963, devenind unul dintre titlurile de succes, jucată de multe ori cu casă închisă. Anul trecut, la împlinirea a 140 de ani de la premiera absolută a lucrării, Mam’zelle Nitouche a revenit pe scena Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”, cu o echipă de tineri interpreți talentați, într-o viziune regizorală originală, semnată de Octavian Jighirgiu. Conceptul regizoral este completat de scenografia realizată de Ionuț Mitrofan, îmbogățită de video proiecțiile lui Andrei Cozlac și de coregrafia maestrului de balet, Gabriela Gegea.

Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” readuce pe scenă îndrăgita operetă Mam'zelle Nitouche

Această operetă este o călătorie în lumea plină de culoare a artei lirice, în care situațiile comice și personajele memorabile vă vor fascina încă din prima clipă.

Pe scenă, alături de orchestra, corul și baletul Teatrului îi veți putea urmări pe soliștii: Lorena Mărginean, Florin Bobei, Tudorel State, Adina Gurenciuc, Constantin Lupu, Sebastian Băncilă, Lăcrămioara Crihană, Ovidiu Ghioc, Ionuț Strat, Marian Neculcia, Magda Bobei, Lenuța Bercaru, Elisabeta Barbu, Florina Nistor, George Apostolache, Bogdan Baicu, Vasilică Burcuș, Valentin Călin, Elvis Butunoi, Valeria Drăguș, Iustina Munteanu, Maria Nedelcuță, Constantin Such. La pupitrul dirijoral va fi maestrul Eugen Dan Drăgoi.

Biletele pot fi achiziționate de la casa de bilete din incinta Teatrului, în intervalul orar afișat pe site-ul oficial al instituției sau online, prin intermediul platformei BLT.ro.

Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” readuce pe scenă îndrăgita operetă Mam'zelle Nitouche

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută