Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 28/03/2024
Film

PREMIERĂ | „Arthur the King”: Povestea unui cățel… aventurier

Iuliana Ciocîrlan De Iuliana Ciocîrlan
Comentarii PREMIERĂ | „Arthur the King”: Povestea unui cățel… aventurier Share PREMIERĂ | „Arthur the King”: Povestea unui cățel… aventurier
Arthur the King


„Arthur the King”: Povestea unui cățel… aventurier

Zicala „câinele, cel mai bun prieten al omului” prinde viață în filmul de aventuri realizat de britanicul Simon Cellan Jones, Arthur the King, care este bazat pe o istorie adevărată de-a dreptul remarcabilă, relatată în cartea de memorialistică Arthur, câinele care a traversat jungla pentru a găsi o casă, scrisă de Mikael Lindnord.

În film, numele protagonistului e Michael Light, un bărbat decis să participe la o cursă plină de aventuri prin jungla şi mlaştinile din Republica Dominicană, pentru că această competiție reprezintă ultima lui șansă la glorie… dar perspectiva lui și a coechipierilor săi se va schimba în momentul în care îl întâlnesc pe Arthur, un câine vagabond care li se alătură şi nu îi va mai părăsi pe o distanţă de aproape 700 de kilometri.

Michael Light este interpretat de Mark Wahlberg, popularul actor și producător de film pe care cu siguranță îl ştiți din filme precum Ted, The Family Plan sau Uncharted, iar în echipa sa îl veţi revedea pe Simu Liu, pe care, dacă nu îl recunoașteți din deja celebra peliculă Barbie, v-a atras atenţia în producții cu super-eroi precum Shang Chi and the Legend of the Ten Rings sau Avengers: Secret Wars.

Din echipa lui Light/ Wahlberg face parte și Nathalie Emmanuel, cunoscută pentru rolurile din blockbustere ca Fast and Furious, Game of Thrones sau Maze Runner, dar ea are şi două nominalizări la premiile Emmy pentru tandemul de comedii Die Hart. Ali Suliman, din serialul Jack Ryan, se alătură distribuției, alături de Paul Guilfoyle și Juliet Rylance, plus… Bear Grylls însuși.

Arthur the King

Simon Cellan Jones este regizorul acestui Adventure Movie, iar experienţa sa a fost acumulată deopotrivă în cinema şi televiziune, de la lungmetrajul The Family Plan, pentru care a colaborat cu Mark Wahlberg, până la seriale precum Boardwalk Empire, The Borgias sau Jessica Jones. Scenaristul responsabil de adaptarea cărţii este Michael Brandt, care a mai scris pentru Too Fast Too Furious, The Double, plus… 195 de episoade pentru Chicago P. D.

În povestea din care a fost inspirat acest film, Arthur a rămas alături de Mikael „Light” Lindnord timp de șase ani, aşa că, dacă ați pus vreodată la îndoială loialitatea unui câine, cu siguranță Arthur vă va demonstra că aceasta e complet nejustificată, începând cu 29 martie, pe marele ecran.

Citește mai multe articole din FILM.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută