Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 11/03/2024
Artă & Cultură Film

Happy Cinema invită publicul la Anul filmelor de artă, la Muzeul Național de Artă al României

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Happy Cinema invită publicul la Anul filmelor de artă, la Muzeul Național de Artă al României Share Happy Cinema invită publicul la Anul filmelor de artă, la Muzeul Național de Artă al României
Happy Cinema invită publicul la Anul filmelor de artă, la Muzeul Național de Artă al României


Happy Cinema în parteneriat cu Muzeul Național de Artă al României, invită publicul iubitor de frumos, în perioada martie-decembrie 2024, la o serie de proiecții lunare de filme documentare de artă spectaculoase în Sala Auditorium a MNAR (intrarea Str. Știrbei Vodă nr. 1).

Parteneriatul dintre Muzeul Național de Artă al României și Happy Cinema oferă publicului un spațiu  alternativ dedicat proiecțiilor de film, așa cum este Sala Auditorium, precum și o experiență culturală și educațională memorabilă.

Participanții vor avea ocazia să vizioneze filme documentare despre renumiți pictori din arta plastică internațională.

" "

Acest parteneriat reprezintă o punte între lumea cinematografiei și cea a artelor, iar publicul are ocazia nu doar să se bucure de opere cinematografice remarcabile, dar și să se familiarizeze mai profund cu universul artei într-un cadru muzeal de înaltă clasă.  

Programul proiecțiilor:

– Titian. The empire of color (2022, 53 min.), vineri 15 martie 2024, ora 19.00

– Jeff Koons. A Private Portrait (2023, 80 min.), vineri 5 aprilie 2024, ora 19.00

– Easter in Art (2023, 80 min.), vineri 26 aprilie 2024, ora 19.00

– Munch. Love, ghosts and lady-vampires (2022, 90 min.), vineri 10 mai 2024, ora 19.00

– Borromini and Bernini. A Challenge for Perfection (2023, 102 min.), vineri 7 iunie 2024, ora 19.00

– Vermeer The Greatest Exhibiton (2023, 90 min.), vineri 19 iulie 2024, ora 19.00

– Exhibition on Screen: Klimt and The Kiss (2023, 90 min.), vineri 9 august, ora 19.00

– Exhibition On Screen: Pissarro: Father of Impressionism (2022, 90 min.), vineri 20 septembrie 2024, ora 19:00

– Exhibition On Screen: The Danish Collector – Delacroix To Gauguin (2021, 90 min.), vineri 4 octombrie 2024, ora 19:00

– Sunflowers. The mystery of Van Gogh’s greatest artworks (2022, 85 min.), vineri 15 noiembrie 2024, ora 19.00

– Exhibition on Screen: Raphael Revealed (2020, 90 min.), vineri 6 decembrie 2024, ora 19.00 

Happy Cinema invită publicul la Anul filmelor de artă, la Muzeul Național de Artă al României

„Suntem încântați de colaborarea cu Muzeul Național de Artă al României ce aduce împreună două domenii culturale distincte, dar complementare. Dorim să oferim publicului nostru oportunitatea de a experimenta și aprecia mai profund arta cinematografică și arta vizuală”, declară Ecaterina Mateescu, administrator Happy Cinema.

„Filmul de artă este un produs cultural complementar înțelegerii operelor de artă. Oferim publicului o ocazie de a viziona producții de mare calitate artistică într-un program pe toată durata acestui an. Dorim să facem din Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României și un spațiu al filmelor de artă de excepție”, declară Călin Stegerean, director general Muzeul Național de Artă al României.

Titian. The Empire of Color documentează viața unui artist inovator, devenit pictorul oficial al Republicii veneţiene. 

Jeff Koons. A Private Portrait este o incursiune în universul de creație al lui Jeff Koons, considerat unul dintre cei mai influenți, populari și disputați artiști de artă contemporană.

Easter in Art este o călătorie din Europa până la Ierusalim în care gazda, Tim Marlow, examinează modul în care povestea creștină a Paștelui a fost reprezentată artistic, de la începuturile creștinismului până în zilele noastre.

Munch. Love, ghosts and lady-vampires explorează viața și lucrările celebrului artist norvegian Edvard Munch, ilustrând fascinația sa pentru simbolurile puternice. 

Borromini and Bernini: A Challenge for Perfection) prezintă rivalitatea dintre Francesco Borromini și Gian Lorenzo Bernini, cei mai mari arhitecți ai epocii baroce.

Vermeer:The Greatest Exhibiton pornește de la o expoziție care adună capodoperele lui Vermeer la Muzeul Rijksmuseum. Directorul muzeului și curatorii oferă un tur privat, împărtășind noi cercetări despre procesul artistic al lui Vermeer. 

Exhibition on Screen: Klimt and The Kiss analizează calitățile care au transformat „Sărutul” de Gustav Klimt într-una dintre cele mai recunoscute și reproduse picturi din lume.

Exhibition On Screen: Pissarro: Father of Impressionism explorează biografia captivantă și creația lui Camille Pissarro.

Exhibition On Screen: The Danish Collector-Delacroix To Gauguin ilustrează povestea colecționarului vizionar Wilhelm Hansen.

Sunflowers. The mystery of Van Gogh’s greatest artworks include interviuri ale unor curatori și experți în artă despre seria de picturi tematice cu floarea-soarelui create de Vincent van Gogh.

Exhibition on Screen: Raphael Revealed se concentrează în jurul unuia dintre cei mai mari artiști ai Renașterii.

Biletele se pot achiziționa online de pe www.happycinema.ro, la prețul de 30 lei. Filmele sunt în limba engleză, cu subtitrare în limba română.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută