Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/03/2024
Artă & Cultură / Teatru Junior Viața Orașului

Primăvara începe cu „Luna lui Ion Creangă – Povești și Amintiri din copilărie“

Anca Hromadnik De Anca Hromadnik
Comentarii Primăvara începe cu „Luna lui Ion Creangă – Povești și Amintiri din copilărie“ Share Primăvara începe cu „Luna lui Ion Creangă – Povești și Amintiri din copilărie“
Luna lui Ion Creangă


Primăvara începe cu „Luna lui Ion Creangă – Povești și Amintiri din copilărie“

Prima lună a primăverii vine cu o mulțime de noutăți la Teatrul Ion Creangă. Peste 30 de reprezentații teatrale și ateliere creative îi așteaptă pe copii atât la Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13), cât și la Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23). Toate au ca sursă de inspirație opera celui care ne-a lăsat cele mai frumoase povești ale copilăriei, Ion Creangă.

Născut la 1 martie, popularul povestitor nu este doar cel care a dat numele Teatrului Ion Creangă, ci și scriitorul care a inspirat crearea unui eveniment special – „Luna lui Ion Creangă – Povești și Amintiri din copilărie“. Aflat la ediția a doua, evenimentul se desfășoară între 1 și 31 martie și include atât spectacole adaptate după texte clasice ale autorului, cât și o serie de ateliere tematice, extrem de interesante pentru copii. Premiera spectacolului „Amintiri din copilărie“, regizat și cu un scenariu imaginat de Dan Tudor, face și ea parte din noutățile acestei perioade.

Punguța cu doi bani – Atelier de teatru

Coordonate de actori ai Teatrului Ion Creangă, întâlnirile interactive au scopul de a prelungi într-un mod creativ lumea întâmplărilor de pe scenă. De exemplu, în timpul activităților din „Fata babei și fata moșului – Atelier de teatru“, „Harap Alb – Atelier de teatru“ sau „Punguța cu doi bani – Atelier de teatru“, participanții vor fi implicați într-o manieră inventivă în povestea omonimă și, mai mult de-atât, vor avea posibilitatea să aleagă propriul final, conform imaginației și viziunii personale.

Fata babei și fata moșului – Atelier de teatru

Toate activitățile interactive din „Luna lui Ion Creangă – Povești și Amintiri din copilărie“ se adresează copiilor cu vârsta de peste 4 ani și se desfășoară la Sala Mică.

O categorie interesantă o reprezintă și atelierele care au la bază episoade-cheie ale „Amintirilor din copilărie“. Fie că e vorba de „La scăldat – Atelier de teatru și bricolaj“ sau de „La cireșe – Atelier de teatru și bricolaj“, copiii vor avea ocazia să creeze obiecte care fac parte din „recuzita“ celebrelor însemnări autobiografice. Le sunt stimulate astfel fantezia, atenția și, nu în ultimul rând, abilitățile motorii fine.

Dar ce-ar fi universul lui Ion Creangă fără „Ursul păcălit de vulpe“ ori fără „Punguța cu doi bani“? Ar fi poate mai pustiu și cu mai puține lecții de viață. Educația prin teatru presupune și aprofundarea, conform vârstei spectatorilor, a unor concepte cu care cei mici se vor confrunta de-a lungul vieții.

Ursul păcălit de vulpe

Titlurile amintite sunt câteva dintre cele care au fost, de la prima reprezentație, printre preferatele publicului. Revin în „Luna lui Ion Creangă – Povești și Amintiri din copilărie“ și vor fi cu certitudine din nou printre cele care vor aduce multe zâmbete și aplauze în sala de spectacol.

Descoperiţi pe site-ul teatrului, www.teatrulioncreanga.ro, mai multe informații despre eveniment, spectacole și activităţi pentru cei mici.

» Text de ANCA HROMADNIK | Teatru | Junior – București

Newletter zn png
Newsletter-ZN-2025-300x250

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută