Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 18/01/2024
Artă & Cultură / Carte Film

De pe raftul de cărţi în cinematografe, în 2024

Teodora Bratu De Teodora Bratu
Comentarii De pe raftul de cărţi în cinematografe, în 2024 Share De pe raftul de cărţi în cinematografe, în 2024
cărţi în cinematografe


De pe raftul de cărţi în cinematografe, în 2024

Cartea e mai bună decât filmul? Opinia generală pare să fi ajuns la un punct comun, în care cărțile depășesc cu mult filmele, deși există totuși și o a treia categorie, care consideră că o comparație este inutilă. Stephen King spunea că cele două medii sunt ca merele și portocalele, ambele sunt fructe, dar au un gust complet diferit.

2024 pare să fie un an incitant, atât pentru pasionații de lectură, cât și pentru cinefili, căci se anunță o serie de ecranizări ale unor titluri bine cunoscute, cu distribuții pe măsură, iar asta înseamnă că avem tot anul să răspundem la întrebare. Iată la ce ne putem aștepta.

" "

După succesul din 2021, Dune revine în 2024 și parcurge cea de-a doua parte a seriei SF scrisă de Frank Herbert. Paul Atreides își continuă călătoria, împreună cu Chani și Fremen, pentru a pune la cale răzbunarea împotriva conspiratorilor care i-au distrus familia. Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson și Zendaya revin pe marile ecrane pe 15 martie.

Mickey17, regizat și coprodus de Bong Joon-ho, bazat pe romanul scris de Edward Ashton, urmărește povestea unui angajat de unică folosință trimis să colonizeze lumea de gheață Niflheim. După ce un corp moare, altul este regenerat cu majoritatea amintirilor intacte. Îi are în distribuție pe Robert Pattinson, Steven Yeun și Mark Ruffalo și va fi lansat de pe 29 martie.

De pe raftul de cărţi în cinematografe, în 2024

The Watchers, un roman gotic irlandez scris de A.M. Shine, ajunge adaptat ca film în cinematografe pe 7 iunie, în regia lui Ishana Shyamalan. Mina (Dakota Fanning) rămâne blocată într-o pădure impunătoare din vestul Irlandei. Însă în inima pădurii trăiesc creaturi misterioase, iar fiecare noapte devine o cursă pentru supraviețuire.

După ce soția sa este ucisă într-un atac terorist la Londra, Charles Heller, expert CIA în criptografie se confruntă cu indiferența șefilor săi. În urma unui șantaj, primește un antrenament special și pornește singur pe urma atacatorilor. The Amateur (8 noiembrie), regizat de James Hawes, bazat pe romanul lui Robert Littell, îi are în distribuție pe Rami Malek, Rachel Brosnahan și Caitríona Balfe.

De pe raftul de cărţi în cinematografe, în 2024

Wicked, bazat pe Wicked: The Life and Times of the Wicked Witch of the West, de Gregory Maguire, și personajele lui Frank Baum, din The Wonderful Wizard of Oz, urmărește povestea în care o femeie cu pielea verde devine Vrăjitoarea cea rea a Vestului. Cynthia Erivo, Ariana Grande și Jonathan Bailey ajung pe marile ecrane în 29 noiembrie.

De pe raftul de cărţi în cinematografe, în 2024

Cold Storage este un thriller regizat de Jonny Campbell și scris de David Koepp, bazat pe romanul lui Koepp din 2019. O ciupercă depozitată într-o instalație guvernamentală iese la iveală și face ravagii în lume. Deși data exactă nu a fost anunțată, știm câteva nume care fac parte din distribuție, precum Liam Neeson, Joe Keery și Lesley Manville.

» Text de Teodora Bratu | Film

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută