Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/11/2023
Artă & Cultură / Carte

Lansare “Maniunea” de Narine Abgarian la Târgul de Carte Gaudeamus

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Lansare “Maniunea” de Narine Abgarian la Târgul de Carte Gaudeamus Share Lansare “Maniunea” de Narine Abgarian la Târgul de Carte Gaudeamus
Lansare “Maniunea” de Narine Abgarian la Târgul de Carte Gaudeamus


Lansare “Maniunea” de Narine Abgarian la Târgul de Carte Gaudeamus

Editura Frontiera lansează la Târgul de carte Gaudeamus din București romanul Maniunea de Narine Abgarian. Cartea se adresează copiilor de peste 10 ani și, alături de alte noutăți ale editurii, poate fi găsită pe toată perioada târgului (22-26 noiembrie), la standul editurii la un preț special, redus cu 25%.

Maniunea este romanul autobiografic al scriitoarei Narine Abgarian, primul dintr-o trilogie dedicată copilăriei fericite pe care a petrecut-o în Armenia sovietică alături de cea mai bună prietenă a sa, Maniunea. Traducerea cărții este semnată de Anca-Irina Ionescu.

Maniunea este o poveste despre un orăşel sovietic izolat, departe de orice capitală, şi despre locuitorii acestuia. Despre modul în care, cu toate lipsurile oribile şi restricţiile de tot felul, oamenii au dobândit înţelepciunea de a trăi şi de a se bucura de viaţă. Maniunea este o carte pentru copiii deveniţi adulţi. Pentru cei care la treisprezece, ca şi la şaizeci de ani, cred în bine şi privesc zâmbind spre viitor. Maniunea este declaraţia mea de dragoste nesfârşită pentru rudele mele, pentru cei dragi şi pentru oraşul în care am avut norocul să mă nasc şi să cresc. Lectură plăcută, prieteni!” – Narine Abgarian

Lansare “Maniunea” de Narine Abgarian la Târgul de Carte Gaudeamus

“Deși se adresează în principal copiilor mai mari de 10 ani, Maniunea este la fel de bine un roman despre copilăria noastră, a celor născuți în România anilor ‘70-’80. Ne recunoaștem în energia cu care Narine și Maniunea își trăiesc fiecare zi a copilăriei, în ciuda contextului mai degrabă absurd al societății de atunci. Ne amintim incredibila libertate a copiilor dinainte de era tehnologică și de spațiile sigure ale societății. O copilărie primejdioasă, am zice azi, jucată la limită, dar poate tocmai de aceea atât de satisfăcătoare. “ – Ileana Achim, coordonator editorial

Despre autoare

Narine Abgarian s-a născut în anul 1971, în orășelul Berd din Armenia, fiind cea mai mare dintre cei cinci copii ai unei familii de intelectuali. A absolvit Facultatea de Studii Lingvistice de la Universitatea de Stat din Erevan, apoi a practicat diverse meserii înainte de a începe să-și povestească amintirile din copilărie pe blogul LiveJournal.

Lansare “Maniunea” de Narine Abgarian la Târgul de Carte Gaudeamus

Postările despre buna sa prietenă, Maniunea, și despre copilăria din Armenia sovietică au impresionat publicul și au determinat publicarea lor în romanul autobiografic Maniunea, cartea de debut a scriitoarei și prima dintr-o trilogie care avea să devină un proiect editorial de succes. 

Trilogia Maniunea, care mai cuprinde volumele Maniunea scrie un roman fantastic (2011) și Maniunea, aniversarea lui Ba și alte peripeții (2012), a fost distinsă în Rusia cu Premiul Manuscrisul Anului și Premiul pentru Literatura Rusă. De asemenea, cărțile au stat la baza unei serii TV de zece episoade, care a avut premiera la Festivalul de Film de la Soci din 2021.

Alte cărți ale autoarei Narine Abgarian traduse în limba română sunt Din cer au căzut trei mere (Humanitas, 2021) și Simon (Humanitas, 2023).

Alte noutăți editoriale disponibile la standul editurii Frontiera :

Lansare “Maniunea” de Narine Abgarian la Târgul de Carte Gaudeamus

Inima curată a poveștilor de Vigen Guroian, o carte de referință pentru toți cei interesați de textele clasice ale copilăriei și un foarte bun ghid de lectură adresat părinților și educatorilor. Traducere de Monica Manolachi.

Desenează artistic cu degetele! de Marion Deuchars, carte de format mare, bogată în planșe de lucru artistice și senzoriale pentru copiii de 3-7 ani. Prima dintr-o serie de cărți de artă pentru copii ale artistei britanice Marion Deuchars, celelalte fiind în curs de apariție la Editura Frontiera.

Ce fac sentimentele când nu le vede nimeni de Tina Oziewicz, un album despre emoții și lumea noastră interioară, dar… fără sfaturi sau discursuri. Doar poveste și ilustrație de cea mai bună calitate! Traducere de Ioana Diaconu-Mureșan.

Alături de cărțile pentru copii, pot fi achiziționate de la standul editurii lucrările originale expuse în cadrul evenimentului. Pe toată durata târgului, cărțile sunt disponibile la prețuri cu reduceri care variază între 25 și 50%.

Lansare “Maniunea” de Narine Abgarian la Târgul de Carte Gaudeamus

Despre Editura Frontiera

Editura Frontiera publică autori importanți pentru copii din literatura universală și oferă, în același timp, spațiu creativ pentru autorii și ilustratorii români. Mai multe detalii și noutăți editoriale găsiți pe www.editurafrontiera.ro și conturile de Facebook și Instagram ale editurii.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută