Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 20/11/2023
Film

PREMIERĂ | „Dorinţa”, un musical-tribut adus moștenirii Disney

Silvia Trașcă De Silvia Trașcă
Comentarii PREMIERĂ | „Dorinţa”, un musical-tribut adus moștenirii Disney Share PREMIERĂ | „Dorinţa”, un musical-tribut adus moștenirii Disney
Dorinţa


„Dorinţa”, un musical-tribut adus moștenirii Disney

Cel de-al 62-lea lungmetraj al Walt Disney Animation, Dorinţa (Wish – Asha și steaua cea bună) se anunţă a fi o aventură muzicală animată, care îi va transporta pe spectatori în regatul Rosas, un tărâm fantastic în largul Peninsulei Iberice, ce găzduiește comunitatea condusă de regele Magnifico.

„Oamenii vin din întreaga lume pentru a-și transmite dorințele acestui rege minunat, care promite să-și păstreze visele în siguranță”,

spune Chris Buck, regizorul filmului.

„Nu trebuie să-și facă griji pentru nimic, pentru că el își va îndeplini acele dorințe într-o zi.”

Comedia muzicală Wish urmărește aventurile Ashei, o fată de 17 ani idealistă și isteață, a regelui Magnifico, conducătorul regatului, a lui Valentino, capra preferată a Ashei, și a Stelei, o minge cerească de energie infinită.

Asha își pune o dorință atât de puternică, încât aceasta este în curând îndeplinită de Star. Asha și Star se înfruntă cu puternicul rege Magnifico pentru a dovedi că atunci când voința unei persoane curajoase este combinată cu magia stelelor, lucruri minunate se pot întâmpla cu adevărat.

Dorința

Fie că este vorba de Geppetto privind stelele, dorindu-și ca Pinocchio să devină un băiat adevărat, de Tiana, care se uită la stele în timp ce visează să dețină propria afacere, sau de Moana apelând la stele în încercarea ei de a-și salva insula, unele dintre cele mai iubite personaje Disney sunt definite de visele lor în această producție de sărbătoare.

Wish celebrează tocmai acest tip de pasiune.

„În centrul filmului nostru este următoarea idee: nu există o putere mai mare în univers decât cineva cu o dorință reală în inimă”, spune scriitoarea filmului, Jennifer Lee (Frozen), din poziţia sa de director de creație al studioului.

Dorința

Dincolo de faptul că Dorinţa (premiera: 24 noiembrie) aduce un omagiu animat moștenirii Disney, acest film reprezintă, de asemenea, şi o reflectare a prezentului și viitorului celebrului studio, cu imaginile sale inovatoare, amploarea inspirațiilor culturale și muzica sa contemporană, captivantă, iar tandemul regizoral Chris Buck-Fawn Veerasunthorn este o dovadă elocventă a uneia dintre trăsăturile de bază ale Walt Disney Animation Studios: o generație colaborează cu următoarea.

Wish – Asha și steaua cea bună promite să fie o poveste muzicală încântătoare, bogată în aventură, magie și personaje de neuitat, demnă de moștenirea studiourilor.

Text de Silvia Trașcă | Premiere

Citește mai multe articole din FILM.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.