Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/11/2023
Artă & Cultură

Marele Premiu ,,WORLD OF ANIMATION’’ a fost câștigat de EMY MIREL IVAȘCĂ pentru producția ZIDANE ROULETTE

Bianca Trifan De Bianca Trifan
Comentarii Marele Premiu ,,WORLD OF ANIMATION’’ a fost câștigat de EMY MIREL IVAȘCĂ  pentru producția ZIDANE ROULETTE Share Marele Premiu ,,WORLD OF ANIMATION’’ a fost câștigat de EMY MIREL IVAȘCĂ  pentru producția ZIDANE ROULETTE
Marele Premiu ,,WORLD OF ANIMATION’’ a fost câștigat de EMY MIREL IVAȘCĂ pentru producția ZIDANE ROULETTE


În 18 noiembrie 2023, de la ora 19.00 la Centrul Cultural Reduta a avut loc Gala de premiere a Concursului Național de Animație „WORLD OF ANIMATION”, ediția a II-a.

Evenimentul a debutat cu înmânarea diplomelor celor cinci câștigători, urmată de proiecția celor 16 scurtmetraje de animație înscrise la cea de-a doua ediție a concursului de animație organizat în perioada 12 iunie – 10 octombrie 2023.

Membrii juriului format din prof.univ.dr. Ovidiu Georgescu – regizor, Elena Ciolacu (câștigătoarea Marelui Premiu „WORLD OF ANIMATION” ediția I, 2022), Estera Oșorhan (artist vizual brașovean) a avut o misiune importantă și a ales câștigătorii concursului la ediția din acest an.

Juriul împreună cu Felix Crișan, artistul visual care l-a creat pe Cheesy, mascota concursului, Bogdana Banu și  Ana Cânpean din partea Serviciului Programe Culturale a înmânat premiile astfel:

MARELE PREMIU „WORLD OF ANIMATION” 2023 – Emy Mirel Ivașcă, regizor și creator de animație născut la Botoșani pentru producția ZIDANE ROULETTE.

Marele Premiu ,,WORLD OF ANIMATION’’ a fost câștigat de EMY MIREL IVAȘCĂ  pentru producția ZIDANE ROULETTE
Juriul și câștigătorii

Premiul I – Ruxandra Socor, studentă la masterul de animație la Universitatea Națională de Teatru și Film ,,I .L. Caragiale’’ pentru producția NU MĂ UITA

Premiul II – Gherghevici Călin, un iubitor al muzicii, fotografiei și animației pentru producția VECINUL

Premiul III – Alina Gheorghe, studentă în anul II la masterul de animație de la UNATC pentru producția DEGETE DE STICLĂ

Premiul special CHEESY – Laura Pop, regizoare de film de animație din Sibiu pentru producția MIROIR.

Valoarea premiilor se ridică la peste 15.000 lei.

Ca o noutate, la ediția din acest an a fost acordat Premiul special „Cheesy” – personajul principal al concursului în valoare de 1500 lei.

Marele PREMIU este în valoare de 4500 lei, urmând ca premiile I, II și III să fie acordate astfel:

Premiul I – 3500 lei
Premiul II – 3000 lei
Premiul III – 2500 lei

Evenimentul face parte din Proiectul ACT ART, ediția a a II-a implementat de Centrul Cultural ,,Reduta” prin Serviciul Programe Culturale cu scopul de a reconecta creatorii de artă la activități colaborative și interdisciplinare, artă și tehnologie.

EMY MIREL IVAȘCĂ – MARELE PREMIU WORLD OF ANIMATION 2023

Marele Premiu ,,WORLD OF ANIMATION’’ a fost câștigat de EMY MIREL IVAȘCĂ  pentru producția ZIDANE ROULETTE

Emy-Mirel Ivașcă este un regizor de film și creator de animație născut la Botoșani. A terminat Facultatea de Film, specialiarea Regie de Film și Tv la Universitatea ,,Hyperion” București în 2021 și în prezent este masterand la Film de Animație în cadrul UNATC București. Este creatorul sitcomului animat ,,Mișu și Ionică” din 2015 până în prezent, iar printre altele a făcut scurtmetraje fie live action, fie animate.

ZIDANE ROULETTE

Syopsis: Cu acțiunea plasată în suburbiile Bucureștiului, un oraș mare și gălăgios unde viața de noapte e în plină floare, Zidane Roulette explorează pasiunea pentru fotbal care are puterea de a conecta oameni, indiferent de vârstă, greutăți și viață socială.

RUXANDRA SOCOR – PREMIUL I

Marele Premiu ,,WORLD OF ANIMATION’’ a fost câștigat de EMY MIREL IVAȘCĂ  pentru producția ZIDANE ROULETTE

Ruxandra este o studentă la masterul de animație la Universitatea Națională de Teatru și Film „I.L. Caragiale” în România cu un interes în modelarea 3D, ilustrație, animație și interactivitate. Inspirată de spații liminale stranii, aceasta a realizat două scurtmetraje care gravitează în jurul unor personaje cu lumi și psihologii interioare neobișnuite, Echopraxia (2020) și Forget-Me-Not (2022), cel din urmă fiind premiat în mai multe festivaluri internaționale.

NU MĂ UITA

Synopsis:

O dansatoare pierde legătura cu realitatea în timp ce memoria ei se deteriorează.

GHERGHEVICI CĂLIN – PREMIUL II

Născut și crescut în București, în centrul cartierului Berceni, el a nutrit o iubire profundă pentru stilul de viață urban încă de la o vârstă fragedă, începând să exprime acest sentiment artistic, mai întâi prin benzi desenate și, foarte curând, trecând la animație. Deși apreciază vechile valori, el detestă orice fel de termeni legați de mișcarea hipster; este un iubitor atât al muzicii, cât și al fotografiei.

VECINUL

Sinopsis: În urma unui mic accident între doi prieteni, mingea nouă a unuia dintre ei sare peste un gard mare din beton în curtea unei case abandonate. Se crede că această casă este locuința unui monstru numit Domnul Cornel, mâncătorul de copii, un vechi marionetist. Mihai, protagonistul filmului, merge să caute mingea pe proprietatea acestui bătrân misterios.

ALINA GHEORGHE – PREMIUL III

Marele Premiu ,,WORLD OF ANIMATION’’ a fost câștigat de EMY MIREL IVAȘCĂ  pentru producția ZIDANE ROULETTE

Alina Gheorghe este în momentul de față studentă în anul II la masterul de Animație de la UNATC. Este inspirată de artele vizuale clasice împreună cu Art Nouveau și încearcă în filmele sale de animație să reproducă parțial acea estetică a frumosului și să dezvăluie simultan urâțenia care se află în spatele frumuseții. Pe parcursul anilor de studenție a realizat un număr de filme de scurtmetraj, dar cel mai relevant este „Degete de sticlă”, filmul ei de licență, care a primit atenție națională și internațională.

DEGETE DE STICLĂ

Sinopsis:

O femeie modelează caracatițe din propria carne. Atunci când rămâne fără material trebuie să dea ochii cu creația ei.

LAURA POP – PREMIUL SPECIAL CHEESY

Marele Premiu ,,WORLD OF ANIMATION’’ a fost câștigat de EMY MIREL IVAȘCĂ  pentru producția ZIDANE ROULETTE

Laura Pop este regizoare de film de animație multi-premiată din Sibiu, România. Laura a studiat în România, Franța, Belgia și Statele Unite, având o licență în scenografie, un masterat în film de animație și un doctorat cinematografie și media. Este interesată de cinematografia poetică, iar filmele ei propun perspective filosofice asupra propriei persoane, asupra ciclului vieții, asupra morții. Laura a înființat în 2020 studioul Libelopia, iar în prezent lucrează la un nou scurtmetraj.

Miroir

Miroir este o poveste despre ce se întâmplă când ne uităm mai atent la vocea din capul nostru care nu contenește să fie în dezacord cu noi înșine.

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută