Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/11/2023
Muzică

Blue Noise,“Voci la unison” 

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Blue Noise,“Voci la unison”  Share Blue Noise,“Voci la unison” 
Blue Noise,“Voci la unison” 


Blue Noise,Voci la unison” 

Blue Noise demarează o inițiativă cu multiple dimensiuni artistice în cadrul proiectului “Voci la unison”, definită prin cercetare, tradiție și inovație în lumea muzicii a cappella, cu scopul de a oferi publicului o experiență muzicală autentică și captivantă.

În luna noiembrie, Blue Noise va susține un turneu național în locații din 4 orașe:

10 noiembrie | Centrul Multicultural al Universității din Brașov 

12 noiembrie | Ambasada, Timișoara

15 noiembrie | Piano Heroes, București 

16 noiembrie | Sala Palatului, București 

18 noiembrie | Atelier, Cluj (în deschidere Mădălina Pavăl Orchestra)

19 noiembrie | Jazzbook, București 

Blue Noise,“Voci la unison” 

În scopul de a familiariza publicul larg cu manifestările a cappella, grupul vocal Blue Noise va realiza 3 intervenții în spații alternative, sub forma unor acțiuni de tipul flash-mob, în următoarele locații:

5 noiembrie    |  Beans & Dots, București 

11 noiembrie  |  Piața Sfatului, Brașov 

13 noiembrie  |  Librăria Cărturești, Timișoara 

Pornind de la experiențele profesionale, individuale și colective, grupul vocal a organizat o serie de ateliere a cappella pentru elevii Colegiului Național de Arte Dinu Lipatti din București. 

Blue Noise va susține în continuare ateliere multidisciplinare în licee cu profil artistic din țară, în Brașov – 11 noiembrie, Timișoara – 12 noiembrie și Cluj – 18 noiembrie. 

Blue Noise,“Voci la unison” 

Atelierele dedicate tinerilor includ o varietate de componente, precum tehnici de emisie, terapie vocală, beatbox și mișcare creativă.

În cadrul proiectului Voci la unison, Blue Noise va lansa în mediul online o serie de sesiuni live, precum și tutoriale educative, care vor conține informații teoretice, precum și exerciții practice de tehnică vocală, armonie și ritm. 

În paralel, echipa artistică se află în procesul realizării unui nou album a cappella, care are la bază aducerea în prim-plan a unor remarcabile creații muzicale din trecutul cultural românesc, ce vor fi reinterpretate într-un format a cappella, în colaborare cu Andrei Petrache și Albert Tajti, în calitate de aranjori. 

Realizarea albumului a pornit de la o etapă de cercetare muzicală axată pe diverse perioade și regiuni, și a cuprins interviuri și sesiuni de mentorat cu Alex Simu și Aylin Cadîr.

Blue Noise este povestea antagonismelor care creează împreună o muzicalitate originală. Culoarea albastră te duce cu gândul la liniște, la melancolie, la armonie. Iar zgomotul este elementul perturbant, el aduce disonanța, lipsa calmului. Cele două reunite spun povestea unei formații unice în România: șase voci creează muzică a cappella, menită să bucure, să emoționeze, să impresioneze printr-un univers artistic inedit și prin virtuozitate muzicală.

Blue Noise,“Voci la unison” 

Marina-Alexandra Arsene (sopran), Elena Moroşanu (mezzo sopran), Ana Dubyk (alto), Mihail Grigore (tenor), Bogdan Tudor (bas) şi Denis Bolborea (percuție vocală/beatbox) formează “laboratorul de voci” unde experimentează, explorează şi se joacă cu o gamă diversă de sonorităţi pe care vocea umană le poate produce.

Repertoriul grupului înglobează mai multe influențe stilistice care onorează atât tradiția, cât și inovația sau curentele muzicale mai nou apărute: jazz, blues, folclor, pop sau drum and bass. Albumul “Portrait” cuprinde calitățile unice ale fiecărui membru, care, puse împreună, alcătuiesc un portret sonor omogen, dar în același timp divers și imprevizibil.  Însă ceea ce face ca acest proiect să fie inedit nu este varietatea stilistică, ci mai degrabă pasiunea pentru oceanul imens de posibilități pe care vocea umană îl poate explora. Efecte, armonii, zgomote, numeroase culori timbrale, toate redate de șase voci care vibrează împreună.

Pe parcursul celor 8 ani de activitate, până în prezent, Blue Noise a participat la festivaluri de jazz (București, Deva, Timișoara, Iaşi şi Focşani), a colaborat cu artişti din zone muzicale variate: violoncelistul Răzvan Suma, Alexandra Uşurelu, Viţa de Vie, Damian Drăghici, Skizzo Skills și a susținut reprezentații în diverse spații și contexte culturale, precum Casă Filipescu, Muzeul Ţăranului, Grădina de Filme, Muzeul Naţional al Literaturii, Gala Sportivul Anului la Opera Națională Română. 

“Voci la unison” este un proiect Indie Box

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută