Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/11/2023
Lifestyle / Fashion

Fashion Event | SOIREES DE LA MODE, Ediția 33 | „140 de Ani de CHANEL”

Alin Gălățescu De Alin Gălățescu
Comentarii Fashion Event | SOIREES DE LA MODE, Ediția 33 | „140 de Ani de CHANEL” Share Fashion Event | SOIREES DE LA MODE, Ediția 33 | „140 de Ani de CHANEL”
Soirees-de-la-mode-Chanel


SOIREES DE LA MODE, Ediția 33 | „140 de Ani de CHANEL”

Un eveniment marca AVANPREMIERE by Alin Gălățescu

Noua ediție a SOIREES DE LA MODE – a 33-a – a celui mai longeviv eveniment de fashion creativ din România, a avut ca temă „140 de Ani de CHANEL”, sărbătorind nașterea și creația lui COCO CHANEL – născută Gabriele Bonheur – unul dintre marii designeri ai istoriei modei, un icon absolut, o revoluționară a modernizării ideii de fashion și a luptei de emancipare a femeii, stilistic și ca lifestyle.

CHANEL a rezistat trecerii timpului devenind un BRAND, asta și prin cele patru decenii de coordonare de către marele KARL LAGERFELD, care a fost cel mai complex și de impact continuator al unei case de mode renumită în întreaga istorie a genului.

Împreună au impus lumii o serie de icon-uri devenite deja atemporale, de la „Petite Robe Noire” la ținutele Alb-Negru, de la Camee și eliberarea femeii de corsetărie, prin rochiile simple, tricotajele și garderoba masculină asimilată de cea feminină, pantaloni, în principal, și sacourile devenite emblematice, ca “Chaneliene”, până la idei revoluționare, care astăzi sunt esențe ale modei actuale, ale conceptului de modernism: simplitatea / comoditatea / egalitatea sexelor / stilul / trendurile / sustenabilitatea etc.

Au rămas celebre multe dintre citatele / conceptele / viziunile esențiale ale lui COCO CHANEL:

„O modă care nu ajunge pe străzi, nu este modă”! / „Luxul nu este o provocare pentru sărăcie, ci o provocare pentru vulgaritate”! / „Nu fac modă. Eu sunt MODA”! / „Moda se schimbă, dar stilul rămâne”! / „Eleganța nu înseamnă să-ți pui o haină nouă”! / „Femeia este mai aproape de nuditate când este bine îmbrăcată”! / „Simplitatea este cheia eleganței adevărate”! / „O femeie poate să fie prea îmbrăcată, dar niciodată prea elegantă”! / „Eleganța apare atunci când interiorul este la fel de frumos ca exteriorul”! / „Cea mai frumoasă culoare din lume este cea care arată bine pe tine”! / „Nu fi ca restul lumii. Fii diferit”! / „Viața mea nu mă satisfăcea, așa că mi-am creat-o singură”! etc.

Pe lângă tema generoasă și bogată în simboluri, această ediție reprezintă și întoarcerea acasă, în sala „Le Diplomate” din Athenee Palace – devenit Intercontinental –, unde am creat seri de modă de neuitat timp de 12 ani, mari personalități artistice, culturale și istorice fiind celebrate prin creațiile designerilor români autentici în aceste numeroase ediții de poveste ale SOIREES DE LA MODE.

Soirees-de-la-mode-Chanel

Evenimentul a avut la bază creațiile unora dintre cei mai talentați designeri români ai momentului, inspirați de tema ediției cu nr. 33, „140 de Ani de CHANEL”, și iconografia și conceptele ei specifice, fundament al istoriei modei.

Au fost peste 70 de look-uri, 70 de modele și persone publice, într-o sală arhiplină, cu peste 400 de invitați.

Soirees-de-la-mode-Chanel

Finalul a fost unul deosebit, întreaga sală cântând, împreună cu designerii și modelele, deci peste 500 de voci, LA MULȚI ANI!, în trei limbi, aniversatului zilei, Art Director-ul și creatorul SOIREES DE LA MODE: ALIN GĂLĂȚESCU, la împlinirea a 55 de ani. JEZEBEL, cea care a creat partitura muzicală live, pe bază exclusiv de șansonete franțuzești, a dat tonul acestei surprize de anvergură, ce a electrizat întreaga sală, care a participat in corpore la acest final „surpriză”, de o emoție unică.

Designeri: Aleha Toncea / Alexandra Calafețeanu / Antonia Nae / Raluca Soare / Romanița Iovan / Iulia Gorneanu + Mihaela Crețescu / Loredana Ciangau / Mihnea Covaci / Denis Predescu / Larisa Croitoru (New) / Sara Andreea Grigută (New) / Ana Maria Saragia / Alina Mărgineanu (New) / Sabina Georgescu / Cristina Oprea / Svetlana Karahan (New) / Vali Cioban (New) / Cera Mihăilescu.

Soirees-de-la-mode-Chanel

Soirees-de-la-mode-Chanel

Accesorii: Atelier Danessa și Alina Băncilă (Aleha Toncea) / Make-up: Echipa Laura Perian. Hair: Echipa Erika Gonczi.

Locație: Sala „LE DIPLOMATE” – Intercontinental Athenee Palace.

Soirees-de-la-mode-Chanel

Premiul ELYSEE – AVANPREMIERE pentru cea mai apropiată de tema colecției la ediția a 33-a a SOIREES DE LA MODE a fost atribuit designerului Aleha Toncea.

Foto / Video: Remus Nicolaescu

Soirees-de-la-mode-Chanel

Am avut prezente, pe podium și în sală, o serie de persoane publice remarcabile: Monica Anghel / Alina Sorescu / Rita Mureșan / Laura Stone / Olivia Păunescu / Alexandra Velniciuc / Codruța Sanfira / Dana Săvuică / Adina Halas / Arianne Chavasse / Oana Zara / Misty / Doinița Oancea / Luminița Velciu / Ana Maria Brânză / Sorina Rotaru / Eliana Bogdan / Anisa Săndulache / Ana Maria Pop / Adina Cotiga / Bassan Dabbas / Eduard Mircea Uzunov / Cristina Dragna / Roxana Ghiorghian / Diana Sar și încă mulți alții.

Parteneri: SERVE / NAZZURO Aqua / Artesana / MRA Agency / MIKO Beauty Center / Hotel Intercontinental Athenee Palace.

Partener comunicare: PRagmatIQ by Knart Communication.

„SOIREES DE LA MODE” este un eveniment marca Avanpremiere/ Alin Gălățescu.

Galerie imagini

Share

Un răspuns

  1. Fascinant…!
    De la ediție, la ediție ne surprinzi cu un crescendo de prezentări/ show-uri exclusiviste asemenea celor din afară .
    Felicitări Alin și la cât mai multe reușite și pline de inspirație!👏👏👏

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută