Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 02/11/2023
Artă & Cultură Viața Orașului

Piesa de teatru CROCODIL, de Elise Wilk, montată în premieră la Brașov

Bianca Trifan De Bianca Trifan
Comentarii Piesa de teatru CROCODIL, de Elise Wilk, montată în premieră la Brașov Share Piesa de teatru CROCODIL, de Elise Wilk, montată în premieră la Brașov
Piesa de teatru CROCODIL, de Elise Wilk, montată în premieră la Brașov


Echipa asociației Antiteatru montează în premieră, la Brașov, spectacolul ”CROCODIL”, de Elise Wilk, pe 8 noiembrie 2023, la Centrul Cultural Apollonia, de la ora 19:30. Autoarea brașoveană Elise Wilk este o reputată dramaturgă, laureată cu premiul internațional AURORA pentru dramaturgie est-europeană contemporană.

Piesa de teatru CROCODIL, de Elise Wilk, montată în premieră la Brașov

O fată este îndrăgostită și suferă. Nimic ieșit din comun în asta și totuși, ea iubește, dar iubirea ei nu este ca toate celelalte iubiri acceptate social și convențional, iar ea nu este ca toate celelalte fete. Ea este hărțuită și marginalizată pentru că este diferită: nu încalcă vreo lege, nu caută să facă rău nimănui, nu deranjează. Este doar diferită de normă, iar pentru asta trebuie pedepsită.

Spectacolul este o călătorie în universul copilăriei, un univers care poate fi în același timp fascinant, blând, plin de bucurie dar și deosebit de crud. Tablouri pline de candoare formează mozaicul unei povești emoționante și amuzante, despre începuturile iubirii, despre cum învățăm să ne arătăm dragostea pentru prima dată, despre curajul de a fi noi înșine și lupta cu teama de a fi judecați.

Piesa de teatru CROCODIL, de Elise Wilk, montată în premieră la Brașov

Regizată de Lorena Zăbrăuțanu și interpretată de Mihaela Alexandru și Sabina Brândușe, piesa de teatru abordează o temă extrem de actuală și relevantă pentru copii și părinți: hărțuirea în mediul școlar. Povestea pune în lumină o radiografie interioară a sentimentelor unei victime a hărțuirii, arătând realitatea crudă a suferinței pe care o trăiește un copil supus agresiunilor verbale, psihice și fizice.

Cu emoție și umor, în „CROCODIL„ povestim despre sfârșituri și începuturi (sfârșitul copilăriei și începutul adolescenței, sfârșitul naivității copilărești și începutul rațiunii reci), despre limite (dintre iubire și ură, dintre prietenie și iubire, dintre distracție nevinovată și hărțuire), despre crepusculul universurilor (imaginare sau reale) în care nu ne mai regăsim, despre aflarea propriului drum și despre asumarea dificultății de a continua să mergem pe el cărând toate poverile ce ne sunt puse pe umeri.

Spectacol recomandat persoanelor peste 16 ani. Biletele pot fi achiziționate online pe iabilet.ro

Următoarele spectacole au loc pe 12 și 15 noiembrie 2023, la Centrul Cultural Apollonia, de la ora 19:30.

CROCODIL

de Elise Wilk

cu: Mihaela Alexandru și Sabina Brândușe

Regie: Lorena Zăbrăuțanu

Scenografie și video: Vlad Basarab

Muzică originală: George Pandrea

Lumini: Nick Amarie

Producție: Vlad Popescu                                                                                                                     

Facebook event: https://fb.me/e/2LHZgU6nj

Piesa de teatru CROCODIL, de Elise Wilk, montată în premieră la Brașov

Spectacolul este organizat de asociația Antiteatru.
Finanțator principal: Primăria Municipiului Brașov.
Partener media principal: Radio Guerrilla
Parteneri media: IQAds, Ziarul Metropolis, Happ.ro                                                                                                                    

Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați pe Sabina Baciu, PR, la adresa de e-mail sabinabaciu12@gmail.com sau 0727.811.566

DESPRE ANTITEATRU

Asociația Antiteatru a fost înființată în anul 2022 cu obiectivul principal de a pune in scenă spectacole de teatru bazate pe texte contemporane. În cei doi ani de activitate, asociația a pus în scenă trei spectacole montate pentru prima dată la Brașov și realizate aproape în exclusivitate cu artiști brașoveni (actori, regizori, compozitori). Primul spectacol, realizat în colaborare cu Asociația Transilvania Arts&Events, a fost „Durata medie de viață a mașinilor de spălat”, text de Elise Wilk,  spectacol care se joacă periodic la Centrul Cultural Reduta. Spectacolul „Despre sexul femeii – câmp de luptă în războiul din Bosnia”, text de Matei Vișniec, s-a jucat în 2022 la Brașov și a fost selectat anul acesta la Festivalul Internațional de Teatru Matei Vișniec la Suceava și la Bucharest Fringe Fest, unde actrița Mihaela Alexandru a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță.  Pentru același spectacol, asociația a fost nominalizată în cadrul Premiilor Anului în Cultură la Brașov, la categoria cel mai bun spectacol de teatru al anului 2022. În 2023 asociația Antiteatru continuă colaborarea cu dramaturgul brașovean Elise Wilk și cu regizoarea Lorena Zăbrăuțanu prin spectacolul ”Crocodil”.

Mai multe informaţii pe https://www.facebook.com/antiteatrubrasov

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută