Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 31/10/2023
Artă & Cultură Viața Orașului

Concert istoric pentru orașul Brașov, joi seară la Sala Patria

Bianca Trifan De Bianca Trifan
Comentarii Concert istoric pentru orașul Brașov, joi seară la Sala Patria Share Concert istoric pentru orașul Brașov, joi seară la Sala Patria
Concert istoric pentru orașul Brașov, joi seară la Sala Patria


Filarmonica Brașov dă startul lunii noiembrie cu un concert unicat, de o mare importanță culturală pentru orașul nostru și pentru tot peisajul artistic românesc.

În cadrul concertului de joi, 2 noiembrie, se va cânta în premieră absolută lucrarea Konzert für Horn und Orchester, Op. 38 (Concertul pentru corn și orchestră, op. 38) din creația lui Gotthard Odermatt, care va fi prezent la concert. Această compoziție a fost comisionată de către Filarmonica Brașov și Opera de Stat din München.

Concert istoric pentru orașul Brașov, joi seară la Sala Patria

Lucrarea îi este dedicată cornistului elvețian Pascal Deuber, instrumentist în cadrul Orchestrei Operei de Stat din München, care o va și interpreta la Sala Patria. Cornul este un instrument pentru care s-a scris un număr mic de lucrări solistice, în comparație cu alte instrumente precum vioara sau pianul, dar și în comparație cu alte instrumente din aceeași categorie de alămuri, precum trompeta.

Pe lângă această piesă, se vor mai interpreta și două alte compoziții emblematice, și anume piesa „Capriciu italian” și Simfonia nr. 5 de P. I. Ceaikovski.

Dirijorul concertului de joi va fi maestrul american Daniel Spaw, care a mai dirijat la Brașov unul dintre cele mai emblematice concerte simfonice din ultimii ani, și anume cel care l-a avut ca solist pe celebrul violoncelist american Gary Hoffman.

Concert istoric pentru orașul Brașov, joi seară la Sala Patria

Pentru luna noiembrie, Filarmonica Brașov a programat o serie de concerte și recitaluri de excepție, cu nume cunoscute din lumea muzicii precum Tiberiu Soare, Radu Popa, Ion-Bogdan Ștefănescu, Alexander Chaushian, Cristian Mandeal și mulți alții.

De asemenea, pe 7 noiembrie, Gaudeamus Quartet Filarmonica Brașov® va cânta împreună cu violoncelistul Mircea Marian un program special compus din piese de F. Schubert.

Biletele pentru toate evenimentele se găsesc la casieria Filarmonicii Brașov sau online pe siteul bilet.ro.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută