Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/10/2023
Artă & Cultură / Art Expo

Vernisaj – Poezie Mută, Expoziție de lucrări semnate de Adriana Andrei

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Vernisaj – Poezie Mută, Expoziție de lucrări semnate de Adriana Andrei Share Vernisaj – Poezie Mută, Expoziție de lucrări semnate de Adriana Andrei
Vernisaj - Poezie Mută, Expoziție de lucrări semnate de Adriana Andrei


Vernisaj – Poezie Mută, Expoziție de lucrări semnate de Adriana Andrei. Vino să descoperi fascinanta expoziție de pozie mută semnată de Adriana Andrei

28 – 29 octombrie, între orele 10.00 – 20.00, Strada Roma 5, Bucharest, Romania

Vernisaj, sâmbătă, 28 octombrie, ora 17.00

Intr-o dimineață în care ziua de școală s-a trezit ea însăși cu fața la cearceaf, lumea s-a întors un timp cu susul în jos și o elevă, altfel sfioasă și tăcută, a prins curaj și i-a arătat primele sale poezii unui profesor, altfel om bun și vrednic, dar care chiar atunci a decis să le citească cu mintea și nu cu inima.

Pentru că în schimbul curajului de a se deschide vulnerabilă către lume, a primit vorbe aspre și lacrimi, eleva a închis caietul – și cu el o parte a sufletului ei – pentru totdeauna.

Acest vernisaj este un volum de versuri care nu au ajuns să fie scrise niciodată.

Ele au ieșit la lumină, mult mai târziu și în alt fel, când eleva, devenită pentru prima dată mamă, și-a găsit toate cotloanele sufletului scotocite de un spirit curios, cu ochi verzi, pentru care o ușă închisă nu este altceva decât o invitație de nerefuzat la a descoperi ce se află dincolo de ea.

Parafrazându-l pe Lucian Blaga, putem spune că de sub streaşina degetelor şi a palmei cu care încă se apără de lumea cuvântului, versurile Adrianei Andrei se furișează spre șevalet, se tăvălesc prin culori și se ascund în tablouri unde, dacă reușim să le urmărim cu inima, le putem auzi și acum cum rimează.

Vernisaj - Poezie Mută, Expoziție de lucrări semnate de Adriana Andrei

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută