Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/10/2023
Artă & Cultură Lifestyle

Ediție aniversară DIPLOMA Show – IQOS susține noua generație de creativi ai României pentru al patrulea an consecutiv

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Ediție aniversară DIPLOMA Show – IQOS susține noua generație de creativi ai României pentru al patrulea an consecutiv Share Ediție aniversară DIPLOMA Show – IQOS susține noua generație de creativi ai României pentru al patrulea an consecutiv
Ediție aniversară DIPLOMA Show – IQOS


Între 7 și 14 octombrie, 130 de lucrări ale absolvenților de universități vocaționale din România vor fi expuse la Combinatul Fondului Plastic (Băiculești 29). La cea de-a X-a ediție a festivalului, vor fi expuse lucrări din domenii diverse, de la arhitectură și peisagistică, la arte grafice, design de produs și fashion, până la artele clasice – pictură și sculptură.

„Este un moment de sărbătoare important pentru noi. Și acest sentiment se reflectă atât în amenajarea spațiilor exterioare ala Combinatului, cât și în faptul că vom folosi toate cele 10 spații expoziționale pe care le oferă această locație perfectă pentru acest tip de eveniment; este cea mai mare ediție, dincolo de faptul ca este una aniversară”, explică Andrei Borțun, The Institute. „Sărbătorim în același timp prin multe show-uri în programul ediției, fie că vorbim despre petreceri sau prezentări de modă, fie de masterclass-uri cu invitați excepționali.”

În ultimii 10 ani, DIPLOMA Show a devenit o referință în industrie și un eveniment la care tinerii artiști români se raportează.

Ediție aniversară DIPLOMA Show – IQOS

Pentru a patra oară, IQOS este partener în organizarea DIPLOMA Show, festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români.

Pentru că este o ediție aniversară, 10 lucrări ale unor artiști care au impresionat în anii precedenți vor fi expuse în locații neconvenționale: Cărturești Carusel, Cărturești Verona, clădirea Globalworth Tower, Beans&Dots, Aparterre, Sneaker Industry, Kraft Market, Ototo Amzei, ALTRNTV și Mugshot. O parte dintre tinerii artiști care au semnat lucrările expuse la edițiile trecute au primit recunoaștere și dincolo de granițele țării.

Deja, după 10 ediții, orice student din aceste universități din țară știe, încă din prima zi, că urmează în viața sa și momentul DIPLOMA Show. Mulți dintre ei știu și cred că a fi selectați în expoziția acestui festival reprezintă deja un punct important în CV-ul lor și un potențial mare de intrare în forță în noua etapă a vieții lor”, punctează Borțun.

Ediție aniversară DIPLOMA Show – IQOS

Activitățile pregătite de brand anul acesta se vor concentra la galeria SENAT. Membrii comunității IQOS vor putea să se întâlnească, să se cunoască și să celebreze schimbarea într-un spațiu creat special pentru ei. Instalația IQOS, adusă la viață de Omid Ghannadi, care este și arhitectul întregului festival, vorbește despre tranziția către un viitor mai bun.

Vizitatorii sunt invitați să pătrundă în spațiul IQOS printr-un tunel de neoane colorate și oglinzi care proiectează, la infinit, imaginea celor care aleg să treacă de partea cealaltă. Spațiul a fost gândit drept un pasaj simbolic către viitor, către reinventarea fiecăruia dintre noi. Conceptele din spatele acestei instalații sunt progresul și inovația, două dintre fundamentele filosofiei IQOS.

De-a lungul celor zece ediții, publicul acestui proiect s-a schimbat, atât ca număr și varietate de profiluri ale vizitatorilor, dar și ca aderență a acestora la discursul și conținutul Diploma Show.

Dacă ne uităm în spate, observăm că au apărut din ce în ce mai multe colaborări cu diverse alte organizații, foarte diferite ca profil. Și putem spune că avem o susținere din ce în ce mai mare, mult mai consistentă, din partea universităților, administrației locale și guvernamentale și organizațiilor profesionale, aproape similară cu cea a partenerilor noștri privați”, spune Andrei Borțun, The Institute.

Ediție aniversară DIPLOMA Show – IQOS

Ca partener care susține industriile creative și artiștii aflați la început de drum, IQOS a inițiat anul acesta și o colaborare cu OPTIMEF, care a produs în ediție limitată câteva obiecte-surpriză pe care le va dărui în semn de apreciere celor mai fideli membri ai comunității IQOS.

Ediție aniversară DIPLOMA Show – IQOS

Pentru cei care nu pot ajunge până în data de 14 octombrie la SENAT, experiența de festival va putea fi urmărită, ca de obicei, pe social media, în special pe @iqos_ro.

Material susținut de IQOS.

IQOS nu este lipsit de riscuri. Eliberează nicotină, care provoacă dependență. IQOS este destinat adulților care altfel ar continua să fumeze sau să folosească produse cu nicotină.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută