Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 09/10/2023
Artă & Cultură / Teatru Festival Film Viața Orașului

Salut, Brașov! Octombrie în Brașov: frunzele cad, evenimentele înfloresc

Bianca Trifan De Bianca Trifan
Comentarii Salut, Brașov! Octombrie în Brașov: frunzele cad, evenimentele înfloresc Share Salut, Brașov! Octombrie în Brașov: frunzele cad, evenimentele înfloresc
Salut, Brașov! Brașov în Noiembrie: Un călător în lumea muzicii și a artei


Orașul Brașov se pregătește să își întâmpine locuitorii și vizitatorii, în luna octombrie, cu o serie de evenimente culturale și de divertisment. Cu o ofertă variată, care include spectacole de operă, teatru, concerte și festivaluri, orașul de la poalele Tâmpei este locul perfect pentru a experimenta cultura și arta în toată splendoarea lor. Iată câteva evenimente de neratat!

În perioada 25-29 octombrie, Brașovul va găzdui Dracula Film Festival, un eveniment care aduce în prim-plan filme de groază, fantasy și thriller. Acest festival este o oportunitate excelentă pentru fanii genului să se bucure de proiecții speciale, dezbateri și evenimente tematice.

Salut, Brașov! Octombrie în Brașov: frunzele cad, evenimentele înfloresc

Cinema Astra aduce, de asemenea, opțiuni pentru cinefili, inclusiv filmele din programul caravanei TIFF (6-8 octombrie) și producții pentru copii, proiectul Vezi film la cinema! (9-13 octombrie).

Pentru iubitorii de muzică clasică, Opera Brașov oferă o serie de spectacole impresionante în această lună. Una dintre producțiile deosebite este ,,Il Trovatore” (Trubadurul), de Giuseppe Verdi, care va avea loc pe 7 octombrie, la Sala Operei. Pentru cei care preferă opereta și musicalul, ,,My Fair Lady” va fi în centrul atenției pe 13 și 14 octombrie. Iar pentru iubitorii de opere clasice, ,,Madama Butterfly”, de Giacomo Puccini, va fi prezentată pe 21 octombrie.

Salut, Brașov! Octombrie în Brașov: frunzele cad, evenimentele înfloresc

Filarmonica Brașov este locul unde pasionații de muzică pot asculta concerte de înaltă ținută. Pe 5 octombrie, Gian Luigi Zampieri și Andreea Chira vor fi alături de orchestra Filarmonicii într-un concert desfășurat la Sala Patria. Alte concerte notabile includ Gaudeamus Quartet, pe 10 octombrie, Cadmiel Boțac, Maria Marica și Cornelius Zirbo, pe 17 octombrie. Pentru fanii muzicii simfonice, există concerte programate pe tot parcursul lunii octombrie.

Salut, Brașov! Octombrie în Brașov: frunzele cad, evenimentele înfloresc

Dacă ești pasionat de dramaturgie, la Teatrul „Sică Alexandrescu”, poți să asiști la spectacole precum ,,Iluzii” (1 octombrie), ,,Ea și numai ea” (4 și 5 octombrie), ,,20 de minute cu îngerul” (7 octombrie) și ,,Căsătoria” (8 octombrie). Iar pe 2 octombrie, la Centrul Cultural Reduta va avea loc premiera spectacolului ,,Ce vine după…”

Pentru fanii science-fiction și fantasy, în perioada 5-8 octombrie are loc cea de-a VII-a ediție a Festivalului Național AntareSFest. Evenimentul se va desfășura la Modarom și la Biblioteca Județeană „George Barițiu” din Brașov. Aici, fanii genului vor putea participa la dezbateri, sesiuni de comunicare cu scriitori, editori și artiști, precum și evenimente ,,cosplay”.

Din 13 până pe 30 octombrie, Transilvania Rhythm propune la Brașov 25 de concerte, aducând pe scenă 32 de nume importante din scena muzicală, care acoperă o paletă largă de genuri muzicale. Vor participa artiști precum Alternosfera, Cargo, Trooper, Mircea Vintilă, Ducu Bertzi sau Timpuri Noi. Evenimentul va avea loc la Rockstadt și Kruhnen Musik Halle.

Salut, Brașov! Octombrie în Brașov: frunzele cad, evenimentele înfloresc

Luna octombrie în Brașov este plină de evenimente captivante pentru toate gusturile. Indiferent dacă ești un iubitor de muzică, teatru, operă, film sau literatură SF&F, acest oraș are ceva special de oferit în acest sezon. Nu rata ocazia de a te bucura de cultură și artă, sub toate formele lor, într-un oraș atât de vibrant și plin de viață ca Brașovul!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută