Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/10/2023
Artă & Cultură Festival

Noutățile ediției aniversare DIPLOMA Show 2023

Delia Mitrache De Delia Mitrache
Comentarii Noutățile ediției aniversare DIPLOMA Show 2023 Share Noutățile ediției aniversare DIPLOMA Show 2023


DIPLOMA Show 2023 | Cu ce vine nou festivalul care ne pune față în față cu noile talente ale industriilor creative din România

Organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, DIPLOMA Show, festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români, expune între 7 și 15 octombrie, la Combinatul Fondului Plastic, 130 de lucrări din 16 domenii creative diferite, lucrări alese dintr-un număr record de înscrieri.

Mai mult, cu ocazia celebrării celor 10 ani DIPLOMA Show , publicul larg va avea ocazia să admire 10 alumni, în 10 locuri-cheie din Capitală, printr-o expunere inedită. 

Iată tot ce vei putea face la DIPLOMA Show anul acesta: 

130 de artiști din noua generație vor putea fi admirați la COMBINAT, între 7 și 15 octombrie

Selectate de către un board creativ format din 70 de experți (atât specialiști seniori consacrați din industriile creative, cât și reprezentanți ai universităților de profil), cele mai bune 130 de lucrări de diplomă ale absolvenților facultăților cu profil vocațional-creativ din țară pot fi admirate în toate cele 10 spații expoziționale din cadrul Combinatului Fondului Plastic (str. Băiculești, 29) din București, între 7 și 15 octombrie. 

DIPLOMA Show – ediție de zece. 10 locuri-cheie din București vor găzdui lucrările a 10 artiști din edițiile anterioare ale festivalului 

Aniversarea celor 10 ani este marcată și printr-o retrospectivă a 10 lucrări expuse la DIPLOMA Show de-a lungul timpului, disponibile în 10 spații diferite din București.

Iată ce vei putea vedea între 7 septembrie și 15 octombrie:

Mihail Botnari, DEVENIRE – Cărturești Verona 

Diploma-Show-2023_Mihail-Botnari

Sculptura, realizată direct, fără mulaje sau copiere, din 4 tipuri de lemn (salcie, tei, brad și măslin) încearcă să ofere un răspuns la întrebarea „ce este arta?”, punând accentul pe conflictul dintre arta tradițională și cea contemporană. 

Livia Greaca, MICROGRAFII –Globalworth Tower

Diploma-Show-2023_Livia-Elena-Greaca

Prin intermediul artelor textile, microorganismele care au produs sau produc efecte grave asupra umanității capătă o formă plastică supradimensionată. Artista a încercat să surprindă contrastul dintre fascinația generată de frumusețea exterioară a acestor agenți patogeni și ireversibilitatea, de multe ori, a ravagiilor pe care le provoacă asupra omenirii.

Irina Motroc, MEMORIA APEI – Beans & Dots Palatul Universul

Diploma-Show-2023_Irina-Motroc

Pornind de la arhiva personală de fotografii, autoarea propune un demers de chestionare a autenticității amintirilor care ne însoțesc toată viața, transformându-se uneori, dezmembrându-se și recompunându-se în memoria noastră. Cele două direcții ale proiectului sunt reprezentate, pe de-o parte, de ideea transpunerii peste timp (prin intermediul unei lucrări realizate în laviu de tuș și cărbune) și, pe de altă parte, de ideea pierderii identității, pe măsură ce memoria devine volatilă, odată cu trecerea timpului.

Heidi Ștefania Tradnik, STĂRI DE SPIRIT – Aparterre

Noutățile ediției aniversare DIPLOMA Show 2023

Inserând mii de bețișoare de lemn prin plăci de burete, artista  aduce în fața publicului varianta fizică a propriei realități psihologice. Proiectul ilustrează reflecțiile autoarei cu privire la influența gândurilor asupra sa, precum și legăturile dintre acestea. Sunt explorate diferite modalități de construcție, manipulându-se potențialul metaforic al elementelor și relațiilor care intră în componența lucrărilor.

Gabriel Petre Arhire, STEP BY STEP – Sneaker Industry

Diploma-Show-2023_Gabriel-Petre-Arhire

Imaginându-și omul ca o entitate vegetală, cu picioarele ca niște rădăcini, autorul a realizat un triptic, format din sculpturi din marmură, reprezentând câte un tip de încălțăminte, în mărime naturală (un papuc, un bocanc și un adidas). Viziunea artistului este că încălțămintea reprezintă o metodă de separare a omului de sol, protejându-i acestuia rădăcinile.

Radu Tudor Panait, I MADE THIS REALITY „FATUM” – Kraft Market

Diploma-Show-2023_Radu-Tudor-Panait

Autorul ne invită să descoperim, prin intermediul rășinii acrilice, al metalului, al sticlei și al vopselei, o lume recreată pe baza miturilor, în care frumosul este fabricat voluntar pentru a masca, în fața omului vulnerabil, o realitate dură și, de cele mai multe ori, neprietenoasă. Nevoia de a crea un univers imaginar mai bun decât cel real, în care nevoile cotidiene sunt satisfăcute, face ca frumosul, în sensul clasic, să nu își mai aibă locul, într-o concepție modernă.

Miruna Gheordunescu, POFTA DE NIMIC – Ototo Amzei

Diploma-Show-2023_Miruna-Gheordunescu

Uneori, relația cu mâncarea poate fi una complicată. Analizând legătura personală cu alimentația, autoarea a pornit de la un jurnal alimentar și a ales să-și ilustreze gândurile despre mâncare. Proiectul este vădit tributar experiențelor culinare haotice și adună laolaltă experiențe intime și ciudate cauzate de suprimarea constantă a poftelor alimentare.

Denisa Andreea Grosu, HOW IT’S MADE – Cărturești Carusel

Diploma-Show-2023_Denisa-Andreea-Grosu

Proiectul artistei listate la Saatchi Art vorbește despre o civilizație contemporană în care s-a dezvoltat o nouă paradigmă a imaginii. Societatea prezentului și-a creat o imagine care funcționează după câteva reguli clasice: simplitate, agresivitate, mesaj clar, posibilitatea unei lecturi rapide, dar, în același timp, existența unei profunzimi ascunse, astfel încât să poată oferi satisfacție și la un nivel de analiză mai profundă. 

Ioana Preda, EQUILIBRIUM – ALTRNTV

Diploma-Show-2023_Ioana-Preda

Utilizând tehnica de țesere la războiul vertical, artista folosește elemente neprelucrate din natură (spice de grâu, ramuri de salcie, flori de câmp, mac sălbatic) și fibre prelucrate (rafie, fire de cânepă, funie de cocos), pentru a ilustra un concept ce se leagă de nevoia omului de refugiu față de oraș și de aspecte ale modernității care ajung să îi guverneze viața. 

Christian Tudose, BODY POLITICS – Mugshot

Diploma-Show-2023_Christian-Tudose

Centrat pe etapa de deconstrucție, autorul portretizează tranziția de la o dependența față de spirit și spiritualitate la una față de rațiune și explicații materiale, palpabile. Proiectul reflectă, în manifestarea sa, această stare între cele două tipuri de existență, unde există ordine în haos și haos în ordine, iar lucrurile sunt amorfe, ilogice, finite și infinite.

O expoziție-invitată: „20 FAI” sărbătorește 20 de ani de Design de Produs și Arhitectură de Interior 

Video-proiecții, sunete și diferite mesaje vizuale vor întâmpina vizitatorii acestei expoziții interactive, asociată tehnologiilor contemporane. În cadrul expoziției, se realizează o incursiune în istoria celor 20 de ani de experiențe formative ale Facultății de Arhitectură de Interior din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, urmărindu-se evoluția procesului educațional, precum și propuneri ale proiectelor realizate de către studenți și cadre didactice.

DIPLOMA Show 2023 – o experiență urbană completă

Pe lângă toate evenimentele asociate în mod direct cu domeniile creative și artele vizuale, publicul se va bucura de workshopuri, focus-grupuri, dezbateri, petreceri tematice și alte activități, prin intermediul cărora, Diploma Show, unicul context în care noile talente își pot prezenta lucrările public, va deveni și un nod de intersecție și socializare cu profesioniști din lumea artistică. 

Recomandări de DELIA MITRACHE | Arta & Cultură | Recomandări | Festival

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută